|

Algéria lemaradhat a Big Mac-ről

A Boeing figyelmeztetett, hogy ha az afrikai ország nem kapkodja magát, lecsúszhat a korlátozott számban elérhető C-17 Globemaster III-asokról.

Algéria bővítené légiszállítási kapacitását, 4-6 darab teherszállító repülőgépet vennének. A verseny a Boeing C-17, az Airbus A400M ‘Atlas’ és az Iljusin Il-76MD90 között zajlik, várhatóan még az év végén döntés születik a győztesről. Az utolsó két pályázó esetében nem lenne probléma, ha elhúzódna a kiválasztási procedúra, de a Boeing már jóideje döntött a C-17-es gyártósorának bezárásáról, már csak 10 darab gazdátlan példány maradt és sok az érdeklődő.

Fotó: Master Sgt. Andy Dunaway, USAF

Fotó: Master Sgt. Andy Dunaway, USAF ,

A Boeing repülőgép-gyártó vállalat 2013 szeptemberében hivatalosan is bejelentette, hogy 2015-ben bezárja a C-17 Globemaster III stratégiai teherszállító repülőgépek kaliforniai gyártósorát. A McDonnell-Douglas vállalattól „örökölt” típusból azért még legyártottak saját költségen 12 példányt, mivel több potenciális megrendelővel is tárgyalásokat folytatnak, köztük van India és több közel-keleti ország is, de Szingapúr is a jelöltek között szerepel.