|

Nyomul az EADS Ausztráliában

Az európai konzorcium leányvállalata, az Airbus Military foggal-körömmel igyekszik elérni, hogy a szigetország újabb repülőgépeket vásároljon tőlük.

Az ausztrál kormány kecsegtető ajánlatot kapott az EADS illetékeseitől, akik azt ígérik a szigetország vezetőségének, hogy amennyiben 10 darab C-295-ös teherszállító repülőgépet és még egy A330MRTT többfunkciós tankert vásárolnak, akkor más vásárlók megrendeléséből származó átalakítási munkálatokat is az ausztrálok végezhetik el, így munkalehetőséget adva a kengurus adófizetőknek. (Az Ausztrál Királyi Légierő számára készülő A330-asok KC-30A-vá történő átalakítását a Qantas légitársaság leányvállalata, a Qantas Defence Services végzi el brisbane-i üzemében.)

Az első KC-30A érkezése ,

Az Airbus Military reméli, hogy az ausztrál kormány még 2012 első félévében dönt a kecsegtető csomagról, mely állításuk szerint közel 300 millió ausztrál dollárral (314 millió USD) olcsóbb, mint a konkurens L-3 Communications 10 darab C-27J ‘Spartan’-ról szóló, 950 millió dolláros ajánlata. Amennyiben megszületik a döntés, akkor a nevezett tankert 2013 novemberéig le tudnák szállítani.

Az Ausztrál Királyi Légierő 5 darab Airbus A330 MRTT többfeladatú teherszállító és légi-utántöltő repülőgépet vásárolt 2004. dacember 20-án, melyeket a törzs alatt az Airbus által fejlesztett, fly-by-wire vezérlésű, merevcsöves utántöltő-rendszerrel (ARBS – Aerial Refuelling Boom System) és a félszárnyak alatt egy-egy Cobham 905E hajlékony csöves konténerrel szereltek fel. Az első példányt tavaly júniusban adták át a megrendelőnek.

One Response to “Nyomul az EADS Ausztráliában”

  1. A legiutantolto tobb eves csuszassal de azert kezd mukodni es ugy nez ki hogy mukodni is fog. A kombo szallito tanker funkcio valoban nagyon jo, de a C-295 nincs egy kategoriaban a C-27J vel.

    Amugy az Ausztral allam sosem a gepek berendezesek vasarlasara ker ajanlatot hanem egy csmagban keri szerzodesszeruleg hogy mennyibe kerul a gepek vetele es 20 eves uzemeltetese.

    Ebbol a szempontbol pedig lehet a C-295 mar gyengebb mint a C-27J mivel az uzemeltetese itt tobbe kerulne.

    A tovabb munkak kecsegtetok valoban, es ez egy hatalmas jo pont. Kerdes mot lep erre az L3 . Jo dolog ha van penzed es ezert tenyleg torik magukat a szallitok.