|

2016 elejéig újabb 2 Rafale szerződés?

Az indiai MMRCA program elkaszálásával Indiát ugyan részben elbukta a Dassault Aviation, ám a 2015-ös évre ennek ellenére sem lehet panaszuk, hiszen az évekig exportsikerért küzdő Rafale idén megtáltosodott: Egyiptom és Katar részére is értékesítettek 24-24 gépet, míg India is jelezte igényét – egyelőre – 36 gépre.

A típuscsere előtt álló légierők közül ezen felül Indonéziában és Malajziában van versenyben a gall vadászbombázó. Ezt tették még a tavasszal azon bejelentéssel, hogy a Rafale iránt korábban erősen érdeklődő, de végül visszalépő Egyesült Arab Emírségekkel is újraindultak az egyeztetések.

A Reuters friss értesülései alapján a franciák a a 2016-os év elejéig akár 2 újabb szerződés létrejöttét is realizálhatónak vélik. Azaz ez estben 1 év leforgása alatt 5 konkrét megrendeléssel büszkélkedhetnek a franciák – akiknek erre most eléggé szükségük is van.

A forrás elmondása szerint jelenleg Malajzia és az Egyesült Arab Emírségek illetékeseivel folytatott tárgyalások állnak a legjobban.

Forrás: rafalemalaysia.com

Forrás: rafalemalaysia.com ,