|

Aláírták az egyiptomi Rafale beszerzést

Ha máshonnan nem, akkor a tegnapi nap folyamán fórumunkban már belefuthattatok a hírbe, miszerint valóban igazak voltak azon közelmúltbeli híresztelések, miszerint küszöbön áll azon francia – egyiptomi szerződés aláírása, melyben többek között 24 db Rafale vadászbombázót vásárolna Egyiptom.

Egyiptom 2011 óta érdeklődik a Dassault Rafale iránt.

Egyiptom 2011 óta érdeklődik a Dassault Rafale iránt. ,

Nos, a Rafale indiai sorsával kapcsolatos igen sötét viharfelhők mellett a Dassault Aviation számára azért némi napsütés is jutott, hiszen végre-valahára konkrét szerződés született a mind ezidáig exportsikerek nélküli – a tűzkeresztségen már átesett – vadászbombázójának exportjáról.

A francia Jean-Yves Le Drian védelmi miniszter hétfői kairói látogatása során aláírt, 24 db Rafale vadászbombázót is tartalmazó 5,2 milliárd eurósra taksált szerződéssel kapcsolatban a francia védelmi miniszter úgy nyilatkozott, hogy ezzel a francia – egyiptomi együttműködés egy új korszaka köszöntött be. Az üzlettel kapcsolatban szintén nyilatkozó François Hollande arról beszélt, hogy Kairó a mindössze 3 hónapnyi tárgyalással összehozott szerződés keretén belül minőségi vadászbombázókat kap.

Méghozzá gyorsan, mert a hírek szerint a francia légierő átad 3 gépet az egyiptomiaknak, hogy még az év vége előtt megkezdődhessenek a szállítások.