|

Golden Eagle: Újabb potenciális megrendelő

Újabb potenciális vevőt találtak a dél-koreai fejlesztésű KAI T-50 Golden Eagle szuperszonikus kiképzőgép harci változatának.

Az „Aranysas” útja ezúttal Dél-Amerikába vezet, a koreai gyártó ezúttal Peru vezetőségének tett ajánlatot. A 24 darab FA-50 típusú repülőgép árát 1 milliárd dollárra becsülik, a logisztikai támogatás pedig megduplázza a költségeket, így várhatóan 2 milliárd dollár körül alakulnak majd az árcédula.

FA-50

Az FA-50 a nemzetközi tenderekről jól ismert T-50 Golden Eagle egyenes ági leszármazottja. Felszerelték egy háromcsövű, 20 milliméteres űrméretű M197 Gatling-gépágyúval, melynek lőszer-javadalmazása 200 darabos. Ezen kívül képes 4500 kilogrammnyi irányított és nem irányított levegő-levegő és levegő-föld fegyver hordozására is, a célfelderítésért pedig az izraeli-koreai kooperációban készülő EL/M-2032 mechanikus sugáreltérítésű Doppler-lokátor felelős.

A General Electric F404 hajtóművel szerelt típust eddig Dél-Korea mellett Indonézia, Irak és a Fülöp-szigetek választotta.


Amennyiben érdekel a KAI T-50 Golden Eagle, olvasd el típusismertetőnket is!