|

Olaszország légtér-ellenőrzőket vásárolt

Már februárban írtunk róla, hogy az Alenia Aermacchi M-346 Master típusú sugárhajtású kiképzőgép nyerte a CM-170 Zukit (Fouga Magister) és az A-4 Skyhawk típusok leváltására kiírt izraeli tendert, ezúttal megköttetett a szerződés is, ráadásul fény derült az ellentétezés nagyságára is.

2012. február 16-án hivatalossá vált, hogy a Alenia Aermacchi M-346 Master típusú kiképzőgépe győzedelmeskedett Izraelben, ezzel elnyerve a 30 gépre szóló, 1 milliárd dollárosra saccolt megrendelést. A pontosan 932 millió dollár összértékű szerződés aláírására tegnap került sor, mely tartalmazza a kiképzést, a logisztikai támogatást és a pótalkatrészeket is. Az első gépek várhatóan 2014 közepén érkeznek a megrendelőhöz. A korábbi gyakorlattal ellentétben nem az állam lesz a tulajdonosuk, hanem az Elbit Systems és az IAI (Israel Aerospace Industries) által alapított TOR vállalat vásárolja meg és adja bérbe őket az Izraeli Légierő számára.

Izrael és Szingaúr és az olaszok után a US Navy is rendszeresíti ,

Az izraeli megrendelés ellentétezésére az Olasz Légierő két darab Gulfstream G550-es üzleti repülőgépre telepített légtér-ellenőrző rendszert vásárol az IAI (Israel Aerospace Industries) vállalattól potom 750 millió dollár értékben, továbbá 182 millióért egy műholdat is az olasz Telespazio vállalat számára, melyet 2015 során terveznek átadni az olaszok számára.

7 hozzászólás “Olaszország légtér-ellenőrzőket vásárolt”