|

Bulava teszt élő adásban?

Meglepően hangzik ugye? Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az orosz 4. generációs SSBN-ek csapásmérő fegyverzete az elmúlt évek tesztjei során nem éppen kiemelkedő megbízhatóságától híresült el. Márpedig az egész világ előtt elő adásban beégni némiképp kellemetlen. Ugyanakkor a tavalyi év őszén lezavart 2 Bulava tesztre különös figyelemmel legyártott Bulavák papírforma szerint szerepeltek, ebből a szempontból még akár meg is reszkírozható lenne lépés. Már persze, ha nem csak szimplán az orosz haderő napokban megújult weboldalának egy kis népszerűsítéséről van szó… :)

Ugyanis a RIA Novosztyi értesülései szerint hol máshol is kerülne sor a tesztek közvetítésére, mint a mil.ru biztosította felületen: „Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy az oldal látogatóinak élő adásban sugározzuk a Bulava teszteket” – idézi a hírügynökség az orosz védelmi minisztérium szóvivőjét.

Mi azt mondjuk, hogy azért kéretik fenntartásokkal kezelni a dolgot, ám tény és való, hogy érdekes lenne, ha összehoznák az oroszok.

Mint ismert az idei teszteket a Fehér-tenger jégmentesülése után, a tervek szerint júniusban kezdi meg az Orosz Haditengerészet. A menetrend szerint az idén legalább 4 tesztre kerül majd sor, melyek ha mind sikeresek, akkor az év vége felé hadrendbe állhat az új SLBM.

3 hozzászólás “Bulava teszt élő adásban?”