|

Zöld lámpát kapott az Apache

Az egyik legnagyobb amerikai mamutvállalat, a Boeing többmilliós megrendelést kapott a US Army-tól az AH-64 Apache legújabb verziójának gyártására.

Október 22-én 247 millió dollárral gyarapodott a Boeing, miután mind a vállalat, mind az Amerikai Hadsereg képviselői kézjegyükkel láttak el egy szerződést, mely az AH-64D Apache Longbow harci helikopter legújabb, Block III-as verziójának alacsony ütemű gyártásának megindítására adott felhatalmazást.

Egy, október 7-én aláírt memorandum 51 repülőgép beszerzését vetítette elő, mely a 22-ei szerződés konkrét megrendelésre váltott. Az első gépek Lot 1 jelzésű konfigurációban készülnek, később folyamatos frissítés során kapják meg az újabbnál újabb eszközöket és szoftvereket.

Boeing AH-64D Apache Block III

Boeing AH-64D Apache Block III | Forrás ,

A US Army 690 darab Block III-as Apache-ra feni a fogát, ehhez jön még hozzá a Szaúd-Arábia által áhított 36 darab, ugyanilyen változatú példány. Továbbá Tajvan van még 30 gépre megrendelése, melyet még 2008-ban a Bush-adminisztráció hagyott jóvá.

A Block III-as AH-64D Apache-ok kibővített repülésvezérlő rendszerrel, General Electric T700-701D, kompozit rotorlapátokkal, új erőátviteli rendszerrel, valamint modernebb, hálózat alapú kommunikációs berendezésekkel készül.

One Response to “Zöld lámpát kapott az Apache”