|

Zöld lámpát kapott az Apache

Az egyik legnagyobb amerikai mamutvállalat, a Boeing többmilliós megrendelést kapott a US Army-tól az AH-64 Apache legújabb verziójának gyártására.

Október 22-én 247 millió dollárral gyarapodott a Boeing, miután mind a vállalat, mind az Amerikai Hadsereg képviselői kézjegyükkel láttak el egy szerződést, mely az AH-64D Apache Longbow harci helikopter legújabb, Block III-as verziójának alacsony ütemű gyártásának megindítására adott felhatalmazást.

Egy, október 7-én aláírt memorandum 51 repülőgép beszerzését vetítette elő, mely a 22-ei szerződés konkrét megrendelésre váltott. Az első gépek Lot 1 jelzésű konfigurációban készülnek, később folyamatos frissítés során kapják meg az újabbnál újabb eszközöket és szoftvereket.

Boeing AH-64D Apache Block III

Boeing AH-64D Apache Block III | Forrás ,

A US Army 690 darab Block III-as Apache-ra feni a fogát, ehhez jön még hozzá a Szaúd-Arábia által áhított 36 darab, ugyanilyen változatú példány. Továbbá Tajvan van még 30 gépre megrendelése, melyet még 2008-ban a Bush-adminisztráció hagyott jóvá.

A Block III-as AH-64D Apache-ok kibővített repülésvezérlő rendszerrel, General Electric T700-701D, kompozit rotorlapátokkal, új erőátviteli rendszerrel, valamint modernebb, hálózat alapú kommunikációs berendezésekkel készül.

One Response to “Zöld lámpát kapott az Apache”

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.