|

Már csak két nap!

Nagy esemény előtt állunk, ugyanis e hét pénteken végre levegőbe emelkedhet az A400M.

Az Airbus Military megerősítette azt a hírt, miszerint az MSN001 jelzésű első prototípus a december 7-ével kezdődő héten hajtja végre szűzfelszállását. Mostanra a konkrét időpont is kiderült: december 11-én, vagyis pénteken lesz esedékes a dolog.

Ami pedig a helyszínt illeti: örülhetnek a spanyol repülésrajongók és spotterek, főleg azok, aki Sevilla környékén laknak. Az A400M ugyanis elsőként a San Pablo repülőtérről fog felemelkedni, ahol egyébként a földi tesztek is zajlanak.

Az előrejelzések szerint az időjárás nem szól majd bele a történésekbe, a körzetben ugyanis kellemes, 19 ºC-os, napos idő várható, maximum 10 km/h-s széllel, 81%-os páratartalommal, csapadékra pedig nem számíthatnak a helyiek. A körülmények tehát adottak egy emlékezetes első repüléshez, aminek csúszására már nincs érdemben esély, bár nagyon ironikus lenne holnap vagy esetleg pénteken arról olvasni, hogy még egy kicsivel kitolták ama bizonyos napot.

A tervek szerint a repülés legalább egy, maximum három órás lesz. A gép körülbelül 4570 méteres tengerszint feletti magasságra emelkedik majd, sebességét pedig 555 km/h-ban maximálták.

A földről több neves egyén is megszemléli majd az MSN001-et, ott lesz többek között Louis Gallois, az EADS és Tom Enders, az Airbus vezérigazgatója.

18 hozzászólás “Már csak két nap!”

  1. Azért ez a „vas” már nem igazán vas… Van benne kompozit rendesen. Az európai szállítógép szükségességéről lehet vitatkozni, de ha ez a gép repülni fog, ráadásul teherbíró is lesz, akkor az európai rep.gyártásban forradalmi dolgok történhetnek. Ez az igazi jelentősége ennek a gépnek.

  2. Na erre több mint kiváncsi vagyok!
    Meglátjuk, hogy meddig marad levegőben és hogy mit tud…
    Ennyi időcsúszkálás után a cég már nem engedheti meg, hogy egy trehányul összetákolt valami engedjen repülni!
    Itt most mindennek klappolni kell! Mivel a maradék megrendelőknek és a leendő vásárlóknak most bizonyítani kell! Sőt, ha csak minimális gond adódik – reméljük, hogy semmi komoly – lehet, hogy néhány kiszállt országot még vissza lehet csábítani!
    Érdemes hosszútávon gondolkodni mind a két félnek…
    Az AIRBUS-nál az elkövetkező 36-48 órában mindenki tülkön fog csücsölni, vagy inkább állni…..

  3. > Biztosan tudtad, te is, csak véletlenül elgépelted.

    A felszállás spanyolban lesz, ott meg bikát futtatnak, van bikaviadal is. A bikának van tülke: némelyiknek fel van szarva, a többi meg le van szarva.

    Ezért ülnek tülkön, mert ha nem jön össze az A-400 szűzfelszállása, bedobják a mérnököket az arénába a kiéheztetett bikák elé.

  4. Kedves Olvasók!

    Ajánlom figyelmetekbe legújabb fórum-topicunkat, ahová az A400M típussal kapcsolatos hozzászólásokat várjuk! Nemrég megújult fórumunk számos kényelmi lehetőséggel van felszerelve, ami megkönnyíti a kommunikációt! Egy egyszerű regisztrációs folyamat után, mely mindössze pár percet vesz igénybe, máris hozzászólhattok bármely témához!
    Fórumozásra fel!

    Az A400M topic linkje:
    http://forum.htka.hu/index.php/topic,459.0.html