|

Kiégett egy ausztrál Growler

Hajtóműtűz miatt kellett megszakítania a felszállását egy ausztrál EA-18G Growler-nek január 27-én az Amerikai Egyesült Államokban, a Nellis légibázison.

Az elektronikai zavarógép az idei első Red Flag hadgyakorlatra érkezett Nevadába. Az A46-311 szériaszámú vadászbombázó egy ismerkedési repülésre indult,  amikor felszállás közben a jobboldali sugárhajtóműve lángra kapott. A személyzet a manőver megszakítása mellett döntött, a pilóta még a kifutó vége előtt sikeresen megállította a gépet, majd az operátorral együtt elhagyták a pilótafülkét. A képek alapján a gép súlyos sérüléseket szenvedett, azt még vizsgálják, hogy lehetséges e a javítása.

A gép jobb oldala teljesen megégett combataircraft.net,

Az Ausztrál Királyi Légierő 340 fős kontingenssel vesz részt az idei első, január 29-e és február 16-a között megtartott Red Flag hadgyakorlaton. A 6. század 4 darab EA-18G Growlerrel képviselteti magát, ez az első alkalom, hogy nemzetközi gyakorlaton vesznek részt új, tavaly január és július között átvett gépeikkel.

Az ausztrál kontingens parancsnoka üdvözli a 6. század hajózóit megérkezésük után. © Commonwealth of Australia, Department of Defence ,