|

Jól halad az Ausztrál Hadsereg autonóm teherautójának a fejlesztése

A hadsereg autonóm teherautó technológiája közúti próbák sorozatát teljesítette elérve egy fontos mérföldkövet a projektben, jelentette be az Ausztrál Védelmi Minisztérium.

A robotizált és autonóm rendszer célja, hogy segítse a hadsereget a jövőbeni kihívások kezelésében a harci bevetések, valamint a humanitárius segítségnyújtási és katasztrófaelhárítási műveletek végrehajtása során.

Tavaly augusztusban a Deakin Egyetem Intelligens Rendszerek Kutató és Innovációs Intézete (IISRI) 3,5 millió dolláros szerződést kapott a vezető-követő járműtechnológia prototípusainak bővítésére. A szerződés egy olyan technológia kifejlesztésére vonatkozik, amely járművek egy csoportjának autonóm képességet biztosít az komplex, kiépítetlen terepen való közlekedéshez.

Land 121 40M | Forrás: Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH (RMMV) Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH (RMMV),

Az IISRI és az ausztrál hadsereg robotikai és autonóm rendszerek megvalósítási és koordinációs irodája (RICO) Land 121 40M teherautókat alakított át az autonóm vezető-követő járműtechnológia kifejlesztéséhez. A kísérletek során egy öt járműből álló konvojt teszteltek két héten keresztül. A tesztelésre a Védelmi Minisztérium Monegeettában (Victoria) található kísérleti és próbaüzemében került sor.

Melissa Price ausztrál védelmi ipari miniszter elmondta: „Az, hogy ez a projekt a támogatás odaítélésétől számított egy éven belül befejeződött, jól mutatja az ipar és védelmi ágazat együttműködését az autonóm járműveknél és technológiáknál a tesztelés, prototípus készítés és felfedezésének területén.

 

Forrás