|

Rafale mellé Strike Eagle?

Katar nem kispályázik, a hírek szerint a tavaly áprilisban megvásárolt Rafale-csomag mellé jóváhagyást kaptak a Boeing által gyártott F-15E Strike Eagle megvásárlására is.

A Reuters beszámolója szerint az Obama-adminisztráció jóváhagyott több öböl-menti fegyverbeszerzést is, ennek az egyik része a Katar által igényelt F-15E Strike Eagle vadászbombázók leszállítására adott zöld jelzés. A hírek szerint az arab állam által igényelt 72 gép helyett az első körben „csak” 36 darab érkezik Katarba, közel 4 milliárd dollárért cserébe.

Amerikai F-15E AGM-158 JASSM szárnyas rakétát indít | Forrás: Lockheed Martin

Amerikai F-15E AGM-158 JASSM szárnyas rakétát indít | Forrás: Lockheed Martin ,

Egy másik komoly beszerzés is jóváhagyást kapott, ez pedig a Kuvait által igényelt 24 darab Boeing F/A-18E/F Super Hornet leszállítása. A 3 milliárdos csomagban érkező amerikai vadászbombázók az európai Typhoonokat egészítik majd ki, melyekből 28 darabot rendeltek április elején.

A hét tehát jól alakul a Boeing számára, az alkalmazottak is megnyugodhatnak, hiszen mindkét negyedik generációs típus gyártósorának jut még munka bőven, kitolódhat a végleges bezárás dátuma.