|

A Saab Seaeye megszerezte a Hydro-Lek vállalatot

A Saab Seaeye, a védelmi és biztonsági profilú Saab teljes tulajdonú leányvállalata megszerezte a brit illetőségű Hydro-Lek Ltd-t, mely vízalatti járművek számára gyárt alkatrészeket. Az akvizíció erősíti a Saab Seaeye távvezérlésű, autonóm és hibrid vízalatti jármű portfolióját, és segíti a cég további növekedését.

A 20 éve alapított Hydro-Lek a ROV (Remotely Operated Vehicle – Távolról Irányított Jármű) piac, a védelmi ipar, valamint a kutatóipar megbízható beszállítója. Az akvizíció lehetővé teszi a Saab Seaeye számára a Hydro-Lek egyedi szerszámgyártó képességének átvitelét, ezzel is növelve jelenlétét a kereskedelmi ROV piacon, mint teljeskörű vízalatti robotjármű-gyártó.

Forrás: Saab

Forrás: Saab ,

„Jó lehetőséget látunk az együttműködésre a két vállalat között, hiszen a roborkarok és egyéb szerszámok fontos szerepet játszanak a vízalatti járművek konstrukciójánál és funkciójában. Mivel a jövőben teljes ROV konstrukciókat és szerszám-megoldásokat tudunk kínálni és támogatni, ez jelentős előnyöket teremt a piac számára is” – mondta Jon Robertson, a Saab Seaeye ügyvezető igazgatója.

A Hydro-Lek a Saab Seaeye teljes tulajdonú leányvállalata lesz, amely a Saab dinamikai üzletágán belül, a vízalatti működési rendszerek rész-egységeként működik.

A vétel anyagi szempontból várhatóan nem befolyásolja a Saab 2013-ra vonatkozó megerősített nyilatkozatait.

A Hydro-Lek, amely Nagy-Britanniában, Finchampstead Berkshire-ben található, megközelítőleg 25 fővel működik, és európai, Egyesült Államok-beli, valamint ázsiai offshore ipari ügyfeleket szolgál ki.