|

Hajtóműveket loptak egy izraeli bázisról

Az IAF illetékesei nemrégiben arra a felfedezésre jutottak, hogy egyik bázisukról az F-16C/D Barak vadászbombázóik által használt hajtóműveket tulajdonítottak el ismeretlenek.

Az esettel kapcsolatban megszólított, magas rangú illetékes elmondása szerint a körülmények arra utalnak, hogy a tolvajoknak belsős segítségük volt. Többek között az is erre enged következtetni, hogy a bázis kerítésén semmilyen sérülést nem találtak, azaz az elkövetőknek a bázis bejáratán keresztül kellett bemenniük, majd azon keresztül is kellett távozniuk a jelentősebb tömegű és méretű rakománnyal.

A szóban forgó hajtóművek az értesülések szerint javítási célzattal kerültek a közép-izraeli bázisra. Megjegyzendő, hogy egyes források szerint „csak” a hajtóművek egyes részeit tulajdonították el. Abban azonban egységesek az információk, hogy az illetékesek nem tették publikussá, milyen mennyiségről is van szó.

Szintén megjegyzendő, hogy az utóbbi időben nem ez az egyetlen ilyen eset – izraeli oldalakon olvashatók szerint a bediun fémtolvajok relatíve gyakran törnek borsot az izraeli haderő orra alá, de az ilyen kisebb kaliberű esetekkel szöges ellentétben például idén januárban 1 500 harckocsi lőszert loptak el egy dél-izraeli bázisról.

14 hozzászólás “Hajtóműveket loptak egy izraeli bázisról”

  1. Januárban 1500 harckocsilőszer, most sugárhajtóműek. Úgy látszik egyre nagyobbak a célpontok és 10-12 hónap kell ahoz, hogy alább hagyjon az éberség és megint lehessen lopni. Jövőre lehet ha az atomfegyverek közül is ellopnak néhányat :)

  2. :D
    Régebb valaki mind azt mondta, hogy hogyan juthatnának el szerencsetlen arabok létfontosságu izraeli célpontokhoz, merthogy ez lehetettlen, meg a biztonság, meg az izraeli éberség…Hát, ha egy egész hajtómüvet el tudtak csaklizni, ennyi erővel akár egy jókora atombombát is el tudnak juttatni a környékre. Nem csoda hogy állandóan rettegnek a nagyorruak…
    1500 harckocsilőszer
    Az sem egy kicsi mennyiség…

  3. Nyugi. (??) A Manhattan tervnél is így volt. Egy pasi szóvá tette a hiányosságokat. Nem figyeltek rá. Legközelebb amikor kiment a telepről (persze regisztrálták), débb ment párszáz métert, és bement egy jókora lukon. Negyed óra múlva kiment megint. Erre letartóztatták.
    Naná, hogy sztálin jóska előbb értesült a sikeres kisérletről, mint Roosevelt.

  4. Én nagyobb dolgokat vélek felfedezni emögött. Eltűntek Táborfalváról a rakéták, az Izraelben ellopott 1500 harckocsi lőszerek, most pedig szintén onnan hajtőműveket csentek el! Csak nem egy ismeretlen háttérhatalom készül valamire?! Gyakori UFO észlelések, Időjárási furcsaságok, újabb kis pandák születnek az állatkertekben, és még a benzin is drágul! Közel van 21-ike lárvatársaim! Csomagoljatok sok sört meg tokajit, kemény idők jönnek!

  5. Sufa-3-as dzsipeket is csórtak, többet is. Belső munka volt, ezt már a vizsgálat kiderítette. Több izraeli hang úgy véli, hogy Kína a célállomás, így akarják „megkenni” őket,hogy ne juttassanak technikát a különböző arab szervezeteknek, persze ezek csak feltevések, sejtések.