|

Izrael „lopakodó” drónt fejleszt

Az Israel Aerospace Industries (IAI) a Heron típuscsalád után egy újabb UAV kifejlesztésébe fogott. Az új pilóta nélküli repülőeszközt az alacsony észlelhetőség jegyében alkotják meg.

Izraelben virágát éli a UAV-k fejlesztése, a dróntechnológia terén vezető szerepet betöltő ország azonban eddig nem nagyon foglalatoskodott a „lopakodó” pilóta nélküli repülőgépek létrehozásával, de a legújabb hírek szerint már ebben a szegmensben is alkotnak. A Flightglobal munkatársai által megszellőztetett hírt eddig nem erősítette meg az IAI.

Ennek ellenére Izraelnek előbb-utóbb be kell hoznia lemaradását, hisz az amerikai Boeing X-45, Northrop Grumman X-47 és Lockheed Martin RQ-170 Sentinel, valamint az európai nEUROn egyaránt repült már, emellett a brit BAE Systems (Taranis), az oroszok (MiG Skat) és az indiaiak is dolgoznak saját projekten.

12 hozzászólás “Izrael „lopakodó” drónt fejleszt”

  1. Úgy látszik ez egy ilyen drónos hét. Az amcsik már gőzkatapulttal indítják, az európai változat beéri a rendes kifutópályával is egyelőre, Izrael meg csak tervezi. De ugyanúgy néznek ki. Amúgy kik ellen kell az ilyen nekik? Ha ezzel akarják Iránt bombázni, akkor még egy jóideig nem kell aggódniuk az urándúsítóik bíztonsága miatt.

  2. joker szerint: 2012. december 2. vasárnap @ 17:03

    Holnap pedig a kínaiak bejelentik hogy már minden méretkategóriában folyik náluk a lopakodó UAV-k a berepülése.

    Ja nem, ezt már két hete a Zhuhai-ban a China Air Show-n bemutatták.

  3. az igazság az hogy már a korábbi balos kormányzat alatt kifejlesztésre került a bevonat, de mivel mindent láthatatlanná tesz így csak most jöttek rá. A Minisztérium a kiszivárogtatástól való félelem miatt dobta be a köztudatba , hiszen így bármikor sikersztoriként adhatja el a jelenlegi vezetés : Igen! Megcsináltuk!
    Ugyanakkor a KBH feladatként kapta a pontos tények felderítését bár a végrehajtást bonyolítja hogy sok ügynökön és beépített emberen már alkalmazták a technológiát, így jelenleg senki sem találja őket.a rossznyelvek szerint az előző kormány regnálása alatt a költségvetés nagy részén és a technikai eszközökön is élesben tesztelték az anyagot így tűntek el a harcjárművek a honvédségtől valamint a honvédelmi költségvetés jelentős hányada is…