|

Ezúttal francia utasszállítóra kellett Gripen géppárt emelni

Nincs egy hete sem, hogy egy Spanyolországból érkező, amerikai BEECH 2000 Starship típusú üzleti gépre kellett a griffeket emelni, de a készültségi géppárnak újból dolga akadt. A felállás ugyanaz volt, azaz a magyar légtérbe belépő gép nem létesített rádiókapcsolatot a polgári irányítással. HM közleményre hivatkozva az MTI tudósítása szerint a griffeket egy Oroszországból érkező, de francia felségjelzésű utasszállítóra kellett felküldeni.

Az információk szerint Szamarából Marseilles-be tartó, B737-300 típusú utasszállító bár nem tért el a bejelentett útvonaltól, a rádiókapcsolatot csak a vadászgépek megjelenése után létesített a vészfrekvencián. A vadászpilótákkal történő kapcsolatteremtés után értelemszerűen bejelentkezett a légi irányításnál is, így a Gripen géppár rövid időn belül visszafordulhatott Kecskemétre.

Az MTI által esti 8 óra után picivel közzétett HM közleményben nem szerepel, hogy mely légitársaság 737-eséről van szó, illetve az elfogás ideje is csak mint „késő délután” van megjelölve. Így aki esetleg tudja, mely társaság gépéről van szó, az ne tartsa magában :) Persze igen, triviális Marseilles repterének érkezési menetrendjét megnézni, ám az ottani adatok szerint ma nem érkezett menetrend szerinti járat Szamarából, illetve a Flightradar24.com-on sem sikerült kiszúrni a visszajátszással kelet felől belépő, szóba jöhető 737-est.

13 hozzászólás “Ezúttal francia utasszállítóra kellett Gripen géppárt emelni”

  1. Most akkor eddig a HM/MTI eddig nem számolt be ezekről az elfogásokról, vagy a HM lepénzelt egy csomó külföldi légitársaságot, hogy a Gripenek többet szerepelhessenek a médiában, így kovácsolva a Honvédségnek civil támogatást/rajongótábort, amit az alkalmas pillanatban átválthatnak helikopter és borej és CVN és csillagromboló beszerzésekre.

  2. GrGLy:

    Nyugi,már megvan az ellenszer,a J.F.F,ami mostantól H.J.F.F. Nekirontunk a kis bundásoknak egy Leóval,megsimizük őket egy kis lánctalppal,meg adunk a csipás szemüknek egy kis Apache-ot és már is húznak vissza a bambuszok közé:D.

  3. „Lehet,hogy megjött a HM PR-jainak az esze:)”
    vagy csak simán felvettek egyet, mert eddig nem volt…
    mindenesetre tényleg „gyanús” ez a hirtelen sok elfogás, talán így próbálják radírozni a porzó tankos mínuszt…

    „Végezzék csak a dolgukat , ezért vannak :)”
    és az ilyen mondatok előcsalogatásáért kap majd karácsonykor prémiumot :)

    de ha már konteó, akkor az is meglehet, hogy valamiről (pl. MTK-ás Eitamokról:) terelik a figyelmet…

  4. Tényleg furcsa ez a sok riasztás.
    Jóformán hetente.
    Eddig is ilyen sűrű volt ez?
    Ha igen, eddig miért nem adták hírül?
    Ha nem, akkor miért felejtenek el beszólni?
    De legalább egy fantomgépre mentek, aminek sehol semmi nyoma.

  5. >“Lehet,hogy megjött a HM PR-jainak az esze:)”
    >vagy csak simán felvettek egyet, mert eddig nem volt…

    Az elmúlt bő egy évben már mindenről hírt adnak, amiről azt gondolják hogy javítja a Honvédség elismertségét.