|

Kényszerleszállt egy Raptor

Július 31-én a Hawaii Légi Nemzeti Gárda egyik Lockheed Martin F-22A-ja kényszerleszállást hajtott végre. Az 5. generációs vadászbombázó pilótája gyakorló bevetés közben a főfutó hibájára utaló jeleket tapasztalt, ezért a feladatot megszakította, és engedélyt kért kényszerleszállásra, amit probléma nélkül végrehajtott, a repülőgépben sem keletkezett kár. Landolás után a műszakiak egyből tüzetes átvizsgálásnak vetetették alá a Raptort, de arról nincs információ, hogy ez milyen eredményt hozott. A 199. vadászrepülő század állományába tartozó Raptor a Hickam légitámaszponton állomásozik, 19 másik társával együtt.

Csúcsragadozó – itt éppen Nevada fölött |Fotó: Christopher Hubenthal, USAF ,

A 199. század szóvivője hangsúlyozta: a kényszerleszállt Raptor fedélzeti oxigénellátó rendszerével nem volt gond, a pilóta nem tapasztalt hypoxia-szerű tüneteket. A hajózó továbbá nem szegett meg semmilyen repülési korlátozást sem. Előbbi üggyel kapcsolatban egyébként továbbra sincs nagyobb előrelépés, egy tegnapi sajtótájékoztatón ismét a G-ruha egyik szabályozó szelepének rendellenes működését hozták fel, mint az egész hypoxia-botrány okát. A pilóták körében ezzel szemben továbbra is vannak kétségek a hivatalos magyarázattal szemben, szerintük a légierő pusztán a szőnyeg alá akar söpörni valami nagyobb problémát.

13 hozzászólás “Kényszerleszállt egy Raptor”

  1. MuldR, Janaj:
    Az ANG nem csak a honi légteret védi!
    Repülnek az F16-osaik és a disznóik Afganisztán és Irak felett is!
    Amúgy gondoljatok bele. Hawaii légtere, US hazai légtér. Miközben a sziget csoport nem túl nagy (O’ahu átmérősen talán 100 km minden irányban?), ezen a kis területen (pont O’Ahu-n) is komoly és igen ütős haderő van, pl Pearl Harbor-Hickam-en, Kaneohe Bay-en. Itt az Army nem kicsi kórháza, plusz ez a központja a Pacific AF-nak és a Pacific Fleetnek ilyen jelentőségű helyett én is a legjobb tecknikámmal őrizném.

  2. „ezen a kis területen (pont O’Ahu-n) is komoly és igen ütős haderő van, pl Pearl Harbor-Hickam-en, Kaneohe Bay-en. Itt az Army nem kicsi kórháza, plusz ez a központja a Pacific AF-nak és a Pacific Fleetnek ilyen jelentőségű helyett én is a legjobb tecknikámmal őrizném.” – akkor az UFO-k mégse rombolták le a RIMPAC alatt??? :D:D:D

  3. dalost:
    Nem! Mert vót az a kölök a John Paul Jones-on a japóval kolegájával, meg a dögös szöszi forrónaciban a parton és szembeszálltak velük! Aztán UFO-ék úgy elhúztak, mint egyszeri köztársasági elnök a Sándor-palotából… :D
    (Báár, a szöszit helyükbe vittem volna…)