|

Csak jövőre döntenek Brazíliában

Évek óta húzódik a brazil F-X2 tender eredményhirdetése, de a jelenlegi állás szerint még idén sem hirdetnek győztest.

A brazil kormány részéről közölték, hogy december 31. előtt biztosan nem nevezik meg azt a gyártót, melynek termékét választották arra, hogy a Brazil Légierő gerincét alkossa a jövőben.

Az illetékesek felkérték a három versenyben lévő vállalatot (a Dassault Aviation, a Saab AB és a Boeing), hogy tegyenek új ajánlatot, mely a jövő évben is érvényes lesz.

A franciák már letudták az első tárgyalásokat, ugyanis a brazil elnök asszony egy konferencia keretében találkozott francia kollégájával. Ha minden a tervek szerint alakul, a hónap végén utazik a brazil küldöttség Franciaországba, a tárgyalások folytatására.

Brazíliába kerülhetnek a Mirage 2000-9-esek? | Fotó: USAF ,

A brazil típusváltást még az ezredforduló környékén tervezték, azonban máig nem sikerült végleges győztest hirdetni, ráadásul az ideiglenes jelleggel 2005-ben beszerzett, ex-francia Dassault Mirage 2000C/B típusú vadászbombázók üzemideje jövőre lejár.

Felmerült az, hogy szintén réskitöltő jelleggel rendszeresítik az Egyesült Arab Emírségek flottájában feleslegessé váló Mirage 2000-9-eseit, de azóta nincs fejlemény ezügyben.

12 hozzászólás “Csak jövőre döntenek Brazíliában”

  1. Ha a franciáknak sikerül a 2000-9-ket átjátszani a karneválosoknak, akkor két legyen üthetnek egycsapásra…
    Minden esetre a brazil politikusok a légi erővel csesznek ki minél tovább húzzák ezt a kivállasztósdit.
    Valaki tudna dobni egy linket, hogy brazil hon hanyadik helyen tanyázik a világ korrupciós listáján?

    amanitin!
    Két harmad+ 1 gépbe állom a fogadást. Egy sörre a vendégem leszel, ha vesztek!

  2. Szerintem meg lesz csak jobban elcsúsztatva! Azon is múlhat hogy f-15,16 flottát mennyire tudják majd kihúzni illetve hol akarnak még kamu háborúkat kirobbantani! A haditengerészetnél meg nem tartom kizártnak hogy lesz még Super Hornet utórendelés!