|

Különleges kötelékek

Bár a HTKA facebook-oldalán már beszámoltunk róla a napokban, ám a közelmúltban volt pár különleges kötelék, melyről azért illik egy itteni bejegyzésben is megemlékezni. A történet főszereplője a Saab JAS-39 Gripen és az Airbus A400M Grizzly.

Linköpingi látogatásunk alkalmával nem véletlenül találkoztunk magyar Gripen-pilótákkal, ugyanis az Aerospace Forum mellett egy másik különleges esemény is zajlott a skandináv országban: a Saab 75 éves évfordulójára összeállt egy nemzetközi Gripen-kötelék is.

Újabb üzemeltetővel bővülhet a Gripen-közösség. Jamie Hunter, via Saab,

Az Airbus Military részéről is kaptunk pár érdekes fotót, melyet megoszthatunk az Olvasóinkkal, az európai konzorcium az A400M eddig elkészült, 5 repülőképes tesztpéldányát küldte fel egy közös repülésre. Íme az eredmény:

13 hozzászólás “Különleges kötelékek”

  1. Csak hogy offoljak a Shi lang 8. nagy tesztútját kezdte meg 6 nap pihenő után a teszt esőbe és ködbe fog folyni a teljes előre jelzések szerint a teszt út teljes ideje alatt. (csak hogy haladnak a tesztekkel)

    31 Tálib fogoly megszökött afganisztánba (16 ot megszöktettek egy rajtaütéssel a bőrtönön 15 meg magától oldott kereket a tűzpárbaj végén)

    Végzett Kínába az 500dik Tanzániai tiszt is akik egy majdnem egy éves továbképzésen vettek részt több más afrikai országból való társaikkal együtt (a kiképzés nem titkóltan kínai technikára irányúlt stratégiával és némi koordinációs képzéssel .)

    Oroszország és Kína egy közös nagyhatótávólságú repülőgép projektbe kezdtek május 31. én az Orosz-Kínai közös cég ma alakúlt hivatalosan is meg.

    Kína 150 millió jüan vissza nem térítendő támogatást nyújt afganisztának emellett 3 nagyobb kórház építését felszerelését és 15 kissebb sürgősségi rendelő építését és felszerelését is válalta továbbiakban több textíl gyártó és feldolgozó üzemet kíván létesítei ezzel is elősegítve afganisztán fejlődését.

  2. Egy kis Irán mi lehet a 2. rakéta valami koppintás megint vagy saját fejlesztés lehet http://www.youtube.com/watch?v=m7QFNZlDY8A&feature=g-vrec
    Tondar 69 nek van írva de szerintem az az elsőre vonatkozik a másik az teljesen máshogy néz ki se gyórsító rakéta se hátsó vezérsíkok első is csak két kicsi tehát nem forgással stabilizált így pontosabb az biztos (a mechanikus giroszkóp zavartalanabb működése végett mert szerintem itt még mindig az a főszereplő a )

  3. Szolgálati közlemény:
    szittya88, mielőtt beírsz egy kommentet, előbb inkább wordben szerkeszd meg, van helyesírás ellenőrző.
    De itt kommentboxban is van ellenőrző, nem zavar a sok piros aláhúzás?!

    A magyar nyelvvel és az olvasóval szembeni nagyfokú tiszteletlenség, amit művelsz és ez nem csak neked szól, hanem akit illet.

  4. A Kapisa, Nicky Labo régióban május 26. án konvoj támadásban meghalt 4 NATO katona nemzetiségét nyilvánosságra hozták Franciák voltak a sebesültek között szintén francia katonák vannak. Az ugyan ezen a napon elesett társuk aki Hilmend tartományban futott aknára Brit állam polgár volt ahogy a járműben tartózkodó személyzet többi tagja is akik szerencsére megúszták kisebb sérülésekkel. De a kelet afganisztánba szintén 26. án egy rajtaütés során tűzharcban elesett katona nemzetisége továbbra se nyilvános.

  5. Nem mert az már régi írás :D
    De annak tényleg örülnék ha a fórumba lenne lehetőség híreket betenni (mondjuk ez nyitott) de a problémám az hogy a fórum hozzászólásokat nem rakja ki oldalsávba mint a legutobbi kommenteket ha lenne egy ablak nyitva a legutobbi fórum hozzászólásoknak a főoldalon (a legutobbi hozzászólások és a elmúlt 7 nap Top 5 kommentje között) akkor biztos hogy a fórumot választanám az ilyen híreknek és az OFFnak.