|

Hamarosan landol az X-37B

Az Amerikai Egyesült Államok Légierejének közleménye szerint a kaliforniai Vandenberg légitámaszpont személyzete megkezdte a felkészülést a második Boeing X-37B pilóta nélküli űrrepülőgép landolására. Az OTV-2 (Orbital Test Vehicle 2) 270 naposra tervezett küldetését 2011. március 5-én kezdte meg egy Atlas-5 hordozórakéta segítségével, a floridai Cape Canaveral űrközpontból. Bár a pontos földet érési dátum és időpont még képlékeny az aktuális időjárási körülmények, valamint műszaki lehetőségek függvényében, a légierő szakértői június elejére-közepére saccolják azt.

Az X-37B OVT-2 egy hónappal a küldetés megkezdése előtt ,

Az X-37B-k irányításáért, karbantartásáért, felügyeletéért egyébként a USAF 30. Űrrepülő Wingje felel, melynek személyzete jelenleg gőzerővel készül a landolási folyamat precíz végrehajtására. Nina Armagno ezredes, az alakulat parancsnoka szerint a 2011 márciusi felszállás óta az erre specializálódott embereik folyamatosan gyakorlatoztak, így mára teljesen felkészültek feladatuk ellátására. Az OVT-2 számára egyébként az Edwards légitámaszpont is rendelkezésre áll, mint tartalék leszállóhely, illetve az űrrepülőgépbe beépítettek egy önmegsemmisítő rendszert is, arra az esetre, ha a landolási folyamatba hiba csúszna.

7 hozzászólás “Hamarosan landol az X-37B”

  1. Természetesen tesztelték a manőverezést, az irányítást, a kommunikációt, meteorológiai megfigyeléseket végeztek, tesztelték a hővédőpajzsot….ja…… és mellesleg csináltak néhány jó képet a világ némely pontjáról és begyűjtöttek némi hírszerzési információt.

  2. @Littlejohn

    Ja, ez az amit hivatalosan beismernek.

    Egy magát megnevezni nem kívánó forrás szerint viszont tesztelték az antianyag térhajtóművet, a védelmi erőteret, a plazmavetőket és az ionágyút, a Skynet rendszerrel való kompatibilitást, a földrengés és cunami keltő berendezést, és a halálsugarat.