|

Megérkezett az indonéz Air Force One

A rohamléptekben fejlesztés alatt álló indonéz haderő egy újabb területen lépett előre, bár most nem éppen a fegyverek terén.

Mint ismeretes, Indonézia a térség meghatározó hatalma akar lenni az elkövetkezendő jó pár évtizedben és egy ilyen státuszhoz dukál a VIP személyek, főleg az elnök kényelmes utaztatása is. Ezen a vonalon történt a napokban némi fejlődés, ugyanis a Boeing január 21-én potom 58,6 millió dollárért cserébe átadott Jakartának egy Boeing Business Jet 2-t (BBJ2), amely a jövőben kiválóan teljesítheti ezt a feladatot. Indonéz kérésre az amerikai gyártó 5 további üzemanyagtartállyal szerelte fel a luxusgépet, így az akár 12 órán keresztül is képes lesz a levegőben maradni.

Egy BBJ2 a PrivatAir színeiben | Forrás: luftfahrt.net ,

Az átadott gép még nem képes a feladatai ellátására, ugyanis a belseje teljesen „csupasz”, még nincs berendezve, így az Indonéz kormány egy tendert írt ki, amelynek keretén belül mintegy 31,5 millió dollárból szeretnék felszerelni többek között az utasteret, valamint passzív és aktív önvédelmi rendszerrel is el kívánják látni. A tervek szerint 2013 augusztusától már szállíthatja is Susilo Bambang Yudhoyono elnököt, valamint a Szuhojoknak is lesz mit kísérgetni.

A Boeing a BBJ szériát külön az üzleti utakra hozta létre és alapját a már meglévő Boeing utasszállító repülőgépek képezik (a BBJ2 alapja a Boeing 737-800-as), amelyeket az eredetileg tervezett utasszámnál jelentősen kisebb utazóközönségre szereltek fel, természetesen a nyugodt munkához és pihenéshez szükséges luxuskörülményeket biztosítva. A típus felszereltségébe tartoznak a a B767-esnél és B737-esnél eredményesen alkalmazott ‘szárnyvégfülek’ (blended winglet) is, amelyek 5-7 százalékkal növelik a gép üzemanyag-takarékosságát. Emellett ellátták kiegészítő üzemanyagtankokkal, valamint beépített lépcsőkkel is, hogy a gép olyan reptéren is tudjon üzemelni, ahol esetleg korlátozott a földi kiszolgálóeszközök száma.

Szerző: GrGLy

—–
Jelen írás a HTKA Lapcsoport által szervezett Hír- és Cikkíró versenyre érkezett és megfelelőnek ítéltetett a publikációra. Amennyiben Te is szeretnél indulni a nyereményekért vagy csak szeretnéd megmutatni a világnak eddig rejtegetett írói vénád, akkor ne habozz, jelentkezz gyorsan! Részleteket ide kattintva olvashatsz!

4 hozzászólás “Megérkezett az indonéz Air Force One”

  1. „Mint ismeretes, Indonézia a térség meghatározó hatalma akar lenni az elkövetkezendő jó pár évtizedben ”

    Eloszor oldja meg a belso problemait, a lakossag elelmezeset, a bunozest, az embercsempeszetet, kalozkodast, es folytathatnam, es majd utanna gondolkodjon azon hogy o milyen nagyon nagyon akarja meghatarozni a terseg esemenyeit.