|

Mi lesz veled, Repülőnap?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a 2012-es Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai Bemutató a gazdasági válság áldozatává válik. Egyelőre még nem szivárogtak ki információk arról, hogy született-e döntés a repülőnap sorsáról, vagy sem.

A repülőnap szezon során többször hallhattuk, hogy a döntés decemberben várható. Az előző évek tapasztalatai viszont azt mutatják, hogy egy repülőnap szervezésére sokkal több idő szükséges, amely 2012 augusztusáig van hátra, tehát ha még nem kezdődött el a repülőnap szervezése várhatóan nem is fog. Mindenesetre bizakodva várjuk az információkat, és reméljük, hogy 2012. augusztus 4-én és 5-én Kecskemét ismét otthont adhat Európa legjobb repülőnapjának!

Forrás: airshowinfo.hu

—–
Amíg nem derülnek ki konkrétumok a 2012-es eseményről, addig katt ide a tavalyi Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóról írt beszámolónkért!

8 hozzászólás “Mi lesz veled, Repülőnap?”

  1. Félő volt, hogy így lesz…
    Akik Szolnok, Kecskemét, Pápa és Ferihegy környékén élnek, azok talán „könnyebben” átvészelhetik ezt az ínséges időszakot, mint azok, akik távolabb laknak ezektől a fészkektől…
    Pedig 2010-ben még a bővítés „szele” fújt. A páratlan éveket átvette volna Debrecen, csak ott valami biztonsági dologra hivatkozva lefújták a rendezvényt.
    A repülőnapon repülni szoktak, de ha csak egy kisebb volumenű lenne? Mondjuk 4-5 repülés és sokkal több statikus kiállítás, talán még megoldható lenne, vagy tartani egy nyíltnapot, ahol a három bázis „összedobja” amilye van és néhány külföldi résztvevőt meghívni… Habár ekkor elveszhet az a varázs, amit az igazi repnapok adnak…
    Fájó, hogy ez van, de ezt kell elfogadnunk. Reméljük, hogy az 1-2 éves csúszás után egy nagyon ütős rendezvényt hoznak össze…
    Addig maradnak a képek, vidik, vissza emlékezések és az ott vásárolt poszterek, felvarrók és makettek nézegetése, építése.
    De ha választani kell/kellene, hogy legyen e repnap és utána a gépek a hangárban álljanak, mert se pénz, se kero, vagy maradjon el és repüljenek tovább, akkor egy kicsit fajó szívvel, de személyszerint lemondok a repnapról és az utóbbit választom…
    Azért fájdalom díjként, néha-néha elhúzhatnátok felettem is! – csípem ezeket a turista buszként funkcionáló szelid bálnákat, de néha nem ártana egy kis változatosság.

  2. Teljesen tárgyilagosan szemlélve a dolgot, tényleg nincs rá pénz. Ha pedig azt nézzük, hogy a látványosságon kívül azért ez egy „szervezési gyakorlat” az irányítóknak jó gyakorlási lehetőség, a karbantartóknak dettó. A kapcsolatok ápolása is igen hasznos lehet. Nem pénzben mérve a haszna óriási. Azért a bevételek sem voltak piskóták.
    Konklúzió: kéne, hogy legyen rá pénz, mert ez az a projekt, amely összességében megéri….
    Arról már nem is beszélve, ha kenyeret nem tudsz adni a népnek, akkor adj cirkuszt….

  3. Azt hiszem, úgy illik, hogy egy hazai vonatkozású hírnél ragadjam meg az alkalmat:
    A szerkesztő gárdának, a kommentelőknek és minden kedves olvasónak Áldott, Békés, Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt kívánok.

  4. Szerkesztő Úr!
    Az egyenlőre és egyelőre szavunk jelentése között lényegi a különbség. Talán ebből kitűnik ” A meccs egyenlőre, 0-0-ra áll. Egyelőre korai még a végeredményről beszélni.”
    Ami a repülőnapot illeti: csóri országnak egyetlen jeles eseménye a Forma 1-en kívül. Hend-e úrnak bizonyára fontosabb két körrel többet futni a Bazilika körül augusztus idusán, mint a hagyománnyá vált repülőnapot megtartani. Talán, ha néhány főtisztté avanzsált tábori lelkészi státusszal, netán egy-két lézengő tábornokkal kevesebb lenne, akkor jutna egy kis zsé keróra is…

  5. @Equus: ez nem általunk írt a szöveg, hanem – ahogy a forrásjelölés is jelzi – átvett. Tisztában vagyok a két szó közötti jelentéskülönbséggel, ennek ellenére nem tűnt fel az átvételkor. Javítottam!