|

Letiltották a japán F-15-ösöket

Egy ideig nem végezhetnek teljes értékű munkát a Japán Önvédelmi Légierő (JASDF) flottájában üzemelő Mitsubishi F-15J/DJ vadászgépek pilótái, ugyanis szeretett típusukat földhöz szögezi egy tegnap kiadott repüléstilalmi parancs.

Október 7-én egy gyakorlórepülésen lévő F-15J nem a felszállás előtt leellenőrzött konfigurációban szállt le a Komatsu légibázisra, ugyanis a feladat végrehajtása közben levált az egyik póttartály több más alkatrésszel együtt. A külső függesztésű üzemanyagtank szerencsére üres volt már, így nem okozott nagy szennyezést a víztisztító üzem területén, ahol földet ért. A gép pilótája épségben (ha nem is egészben) hazavitte a madárkát, ahol azonnal megkezdték az eset kivizsgálását, mellyel egy időben elrendelték a típus repülési tilalmát is.

Díszfestésű japán Sas ,

Japánban nem először rendelik el a Sasok repülésének tilalmát. 2007-ben egy amerikai F-15C lezuhanása után szüneteltették a repüléseket, 2009-ben pedig egy airshow keretében váltak le darabok a bemutatót tartó Eagle-ről.

12 hozzászólás “Letiltották a japán F-15-ösöket”

  1. Sajnos nem találtam találtam róla infót, hogy mi potyogott le még róla a póttartályon kívül, csak annyit írtak róla, hogy „other parts”. Az viszont kimaradt, hogy az eset a bázishoz közel történt (valószínűleg készülődött már leszállni).

    Úgy látom, azért az F-15J-k repülnek egy (a törzs alatti) pótossal.

    http://www.airlinebuzz.com/chickenworks/images/AAM4_03.jpg
    http://www.airlinebuzz.com/chickenworks/images/AAM4_02.jpg
    http://media.defenseindustrydaily.com/images/AIR_F-15J_Underside_lg.jpg

    Molni tudnál videót dobni egy drop tank oldásáról?

  2. Egyébként javaslom addig letölteni mindnekinek a Great Planes és más klasszikus dokumentumfilmeket, amíg le nem szedik őket. Tudom, hogy csúnya dolog a warez, de ezek lényegben máshogy elérhetetlenek. 10-20 vagy néha még régebbi filmekről van szó, eszméletlen ritka videó anyagokkal.

  3. na találtam még vmit:

    „The 350-pound (155-kilogram) tank, which was empty, and parts of the dummy missile detached and fell from the plane as it was nearing the field for landing. The debris fell on 10 locations, including a sewage plant.”