|

Fegyverzettel kényszerleszállt két francia Mirage

A francia fegyveres erők részéről megerősítették, hogy két Dassault Mirage 2000 típusú vadászbombázó hajtott végre kényszerleszállást Máltán éles fegyverzettel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a líbiai koalíciós műveletekben résztvevő vadászbombázók az afrikai ország környékén járőröztek, vagy már hazatérőben voltak, amikor probléma adódott. A kényszerleszállást szükségessé tevő eseményt sem közölték, de a francia állami hírügynökség műszaki hiba miatt meghiúsult légi-utántöltésről ír.

Ez az eset volt a harmadik incidens (egy amerikai F-15E Strike Eagle elvesztése és egy arab F-16E Desert Falcon megrongálódása után), mióta a NATO erői – köztük Franciaországgal – katonai műveletekbe kezdtek Kadhafi zsarnokoskodásának megfékezésére, kezdve az ENSZ BT által elrendelt repüléstilalmi övezet betartatással.

A Dassault Mirage 2000 idei statisztikája nem túl jó, márciusban már elvesztettek egy nukleáris csapásmérésre is képes Mirage 2000N típusú vadászbombázót Franciaországban.

8 hozzászólás “Fegyverzettel kényszerleszállt két francia Mirage”

  1. a képen olasz lenne a Délibáb??? Sárközy meg igyekszik megszolgálni a DSK-s szívességet. Líbia akkor is szabad lesz, ha az utolsó beduin is rámegy. Ha egyéb nem, egy kóbor kutya talán csak akad majd a sivatag szélén, ami azt ugatja: hozott isten, vigyétek az olajat. Kap majd finom kutyakaját, arany pórázt és minden nap sétálni is viszik.