|

Visszaszerezték Oszama kertjében lezuhant amerikai helikopter farokrotorját

Oszama bin Laden likvidálása során az amerikai csapat elvesztett egy helikoptert, mely egy, a különleges erők számára szánt, lopakodó tulajdonságokkal felvértezett Black Hawk volt. A sérült gép felrobbantása azonban nem sikerült hibátlanul, a farokrotor épségben maradt, a róla készült képek bejárták a világot, mindenféle találgatást indítva útra az érdeklődők körében a gépről.

Az ominózus farokrotor, minden vita kiváltója ,

Többek között egyből felvetődött, hogy a jövőben ezen rotorkialakítás visszaköszön majd Pakisztán regionális szövetségesének, Kínának a fejlesztésein. Nos, az éppenséggel elképzelhető, hogy a kínaiak megtanulmányozták az épen maradt farokrotort, azonban az már biztos, hogy nem kerül végleg a kezükbe, ugyanis Washington visszaszerezte azt.

Ha minden igaz a mai napon el is hagyja Pakisztán területét, miután hétfő este a külügyi bizottság elnöke, John Kerry amerikai szenátor iszlámábádi tárgyalása során dűlőre jutott a pakisztániakkal a farokrotor visszaszolgáltatásáról. A Washington és Iszlámábád közti viszonynak az akció miatt feszültté válását enyhíteni igyekvő látogatás során megejtett tárgyalás után a szenátor a következőket mondta újságíróknak hétfőn késő este: „A helikopter farokrotorja holnap visszaszállításra kerül az Egyesült Államokba”.

2 hozzászólás “Visszaszerezték Oszama kertjében lezuhant amerikai helikopter farokrotorját”