|

Vizsgálat alatt egy német Eurofighter pilótája

A Német Légierő kivizsgálást indított egy furcsa eset okainak felderítésére, történt ugyanis, hogy az egyik német Eurofighter Typhoon típusú vadászbombázó repülés közben elhagyta póttartályait.

Március 28-án, gyakorlórepülés közben egy német Eurofighter Typhoon vadászbombázó elvesztett két darab 1000 literes póttartályt. A hatótávolság-növelő eszközök 14:30 körül váltak le a 74. század állományába tartozó gép szárnya alatti felfüggesztési pontokról és zuhantak Bajorország területére. Az elhagyott póttartályok után keresést indítottak, Augsburgtól 20 kilométerre nyugatra még aznap meg is találták őket.

Arról nincs információ, hogy mennyi kerozin lehetett bennük, annyi biztos, hogy nem voltak teli, mivel már jóval a neuburgi felszállás után történt az eset és a kifogyasztás először a póttartályokból történik.

A német védelmi minisztérium közlemény adott ki az esetről, melyben tájékoztatást adtak a történtekről és hangsúlyozták, már megindították a vizsgálatot annak kiderítésére, hogyan is válhattak le a póttartályok repülés közben.

Feltételezhető, hogy a pilóta szándékán kívül oldotta le őket, ugyanis van egy vészledobó kar, mely meghúzásával az összes függesztmény leválik a gépről.

5 hozzászólás “Vizsgálat alatt egy német Eurofighter pilótája”