|

MMRCA: Hamarosan tényleg vége?

Az Indiai Légierő tájékoztatása szerint hamarosan végre tényleg kiderül, hogy ki nyeri a 126 többfeladatú vadászbombázó beszerzésére irányuló tendert.

P.V. Naik tábornok, az Indiai Légierő parancsnoka februárban az Aero India 2011 rendezvényen jelentette be, hogy heteken, hónapokon belül nyilvánosságra hozzák az MMRCA-tender szűkített listáját. A tábornok elmondta, hogy legkésőbb áprilisig nyilvánosságra hozzák a sorrendet, mely után az első két-három pályázótól kérnek be újabb ajánlatot, melynek elbírálásánál a gazdasági szempontok lesznek a döntőek. A szerencsés vállalatoknak 6 hónapjuk lesz megtenni ajánlatukat, így az indiaiak reményei szerint szeptemberre megköthetik a szerződést a győztessel.

Első nekifutásra Indiában 126 többfeladatú repülőgép beszerzését határozták el 10,5 milliárd dollár értékben. Ennek az összegnek a felét gazdasági ellentételezésként vissza kell forgatni a vevő ország gazdaságába. A tenderre az amerikai Lockheed Martin F-16IN és Boeing F/A-18E/F Super Hornet, az európai Dassault Rafale, a Saab Gripen NG és az EADS Eurofighter Typhoon, valamint az orosz MiG-35 típusokat nevezték be. Bár sokan európai győzelmet vizionálnak, hivatalos tájékoztatás máig nem érkezett a sorrendről, így türelmesen várjuk az áprilisi bejelentést.

6 hozzászólás “MMRCA: Hamarosan tényleg vége?”

  1. перейти úttestet szokás :)

    inkább: За МиГ тридцать пять! esetleg Давайте выпьем за :)

    Amúgy kíváncsian várom az eredményt, de nagy sajnálatomra kevés az esély, hogy a MiG-35-ös nyer.

  2. Több hír is foglalkozott a tenderre.. Az elcsípet morzsák szerint kiesett a MiG mert több oroszt már nem szeretnének, az F-16 két okból is: ilyen van Pakisztánnak, másodszor meg az USA támogatja Pakisztánt.
    Utóbbi okból jósolták meg: ezért nem lesz az SH sem a nyertes.
    Legnagyobb esélyt az Eurófigter és a Gripen kapott !