|

Megérkeztek a Typhoonok Indiába

Két olasz Eurofighter Typhoon érkezett a napokban Indiába, hogy a héten megrendezésre kerülő Aero India 2011 kiállításon pilótáik méltóképpen promótálják az európai típus manőverezőképességét.

Az Olasz Légierő két vadászbombázója a Bengaluru mellett található Yelahanka bázisra érkezett, ahol a 2011. február 9. és 13. között megrendezendő Aero India 2011 kiállítás legfőbb attrakciói lesznek az MMRCA-tender többi résztvevőivel és a frissen leszállított első indiai C-130J Super Herculessel együtt. Az olasz Eurofighter Typhoonok először látogattak az ázsiai országba, ahol immáron 8. alkalommal rendezik meg a repüléstechnikai bemutatót és kiállítást.

India kiöregedő szovjet/orosz harcigépei helyett 126 darab (+74 opció) modern, többfeladatú vadászbombázó beszerzését tervezi. Még mind a 6 benevezett típus (Boeing F/A-18 E/F Super Hornet, Dassault Rafale, Eurofighter Typhoon, Lockheed Martin F-16IN Fighting Falcon, Saab Gripen NG, és az RSzK MiG-35) versenyben van a 10 milliárd dolláros megrendelésért. (Az összeg az opciók érvényesítésével akár további 2 milliárddal is nőhet.)