|

Újabb gixer a tengeren

Nincs szerencséjük a franciáknak mostanában a Charles de Gaulle repülőgép-hordozón szolgáló gépekkel, mióta kihajózott Franciaország felségvizeiről, azóta már második repesemény történt a fedélzetén állomásozó gépekkel.

Novemberben egy Dassault Rafale M F3 zuhant az Indiai-óceánba az üzemanyag-rendszer meghibásodása miatt, pilótája katapultált és a kutató-mentő egységek sikeresen kimentették, így ép bőrrel megúszta az esetet.

Január 12-én 10:00 körül a Carles de Gaulle fedélzetén újabb gixer történt a francia technikával. Ezúttal egy Super Etendard Modernisé (SEM) mondta be az unalmast a leszállás során, ugyanis fedélzetfogás közben becsuklott a 17F századba tartozó gép az orrfutója, így az “orra esett” és métereket csúszott.

A 24-es oldalszámú SEM pilótája szerencsére épp bőrrel úszta meg az esetet, saját lábán mászott ki a sérült gépből, melyet a fedélzeten tárolt emelőberendezésekkel eltávolítottak az útból, így folytatódhatott a többi repülőgép indítása és fogadása.

A meghibásodás okai egyelőre nem ismertek, az eset miatt természetesen vizsgálat indult, melynek eredményét mihamarabb igyekszünk megosztani Olvasóinkkal.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.