|

2012-től funkcionálhat az orosz katonai rendőrség

Az orosz védelmi minisztérium mai közlése szerint az előkészítő munkálatok jövő év folyamán várható befejeződése után 2012-ben felállhat a már évek óta tervezgetett katonai rendőrség az orosz haderőn belül is.

„A katonai rendőrség felállítása a végső, elsősorban a jogi aspektusokra koncentráló szakaszába jutott. A tervek szerint 2011 folyamán befejeződnek a munkálatok” – áll a minisztérium által kiadott sajtóanyagban.

Az elhatározás mögött igen jelentős mértékben az orosz haderőn belül hírhedté vált brutalitások visszaszorításának igénye húzódik meg. Bár ennek kapcsán egyes szakértők szkeptikusak, lévén önmagában a katonai rendészetet nem tartják elegendőnek, szükségesnek tartják a a nagy ívű reformokat és professzionális hadseregre váltást is.

Frissen besorozott orosz fiatalok. Az Orosz Hadseregben tapasztalható körülmények és nem ritkán még mind a mai napig tapasztalható emebertelen bánásmód miatt – mely főleg az újoncokat érinti – Oroszországban érthetően igen népszerű a sorozás megúszása című macska-egér harc… | Forrás ,

A külhoni tapasztalatok és megoldások alapos elemzése mellett létrehozandó orosz katonai rendészet a korábbi információ hintések alapján mintegy 20 000 főből, nagyobbrészt tartalékosból áll majd fel.