|

Felgyújtottak egy konvojt

Fegyveresek megtámadtak a pakisztáni főváros közelében egy teherautókból álló konvojt, amely utánpótlást – főleg katonai terepjáró gépkocsikat – szállított az afganisztáni NATO-erőknek. A támadásban meghalt a konvojhoz tartozó hét ember, további hét pedig megsebesült – jelentette a rendőrség és szemtanúk.

A támadók körülbelül 15-en voltak, és géppisztollyal, gránátokkal támadtak a konvojra, majd felgyújtották a járműveket. A szállító teherautók egy pakisztáni magáncéghez tartoztak. Elképzelhető, hogy az áldozatok között olyanok is vannak, akik nem tartoztak a konvojhoz – közölte egy rendőrtiszt. Lázadók mintegy két év óta rendszeresen megtámadnak hasonló szállítmányokat Pakisztánban, de a szerdai támadás volt az első, amelyet ilyen közel – mintegy 10 kilométerre – hajtottak végre az erősen védett Iszlámábádhoz, ami nyugtalanságot kelt a hatóságokban. Egy fotóriporter látta, amint egy kamionos pihenőben lángokban áll körülbelül 20 teherautó.

Az afganisztáni nemzetközi erőknek szállítandó utánpótlás zöme a pakisztáni Karacsi kikötőjébe érkezik, és szárazföldi úton szállítják tovább a háború dúlta országba.

Forrás: honvedelem.hu