|

Film-front – F-20 Tigershark

“Film-front” című sorozatunk segítségével a katonai eszközöket, használóikat, valamint azok mindennapjait és bemutatóit tárjuk néhány naponként Olvasóink elé egy-egy hosszabb, rövidebb videóanyag segítségével.

Az F-5E/F Tiger II (videósorozat itt) továbbfejlesztéséből létrejött masina mind az Egyesült Államokban, mint Európában alulmarad az F-16 Fighting Falconnal szemben, így nem került rendszeresítésre.
Ám nem hagyjuk feledésbe merülni, íme róla némi képanyag (az első videóban vegyesen szerepel a két hajtóműves elődjével). Jó szórakozást!

httpv://www.youtube.com/watch?v=RrVlSwcdMPA

httpv://www.youtube.com/watch?v=VIujFudyKAw

A Film-front sorozatunk többi részét ide kattintva nézhetitek meg!

Természetesen szívesen fogadunk hasonló, bemutatni kívánt videókat a szerkesztoseg@htka.hu email-címre. :)

7 hozzászólás “Film-front – F-20 Tigershark”

  1. Üdv.!

    Meg lehetett volna a piaca ennek a gépnek is.
    Érdekes dolog ez a jenkiknél. Egy tenderre kifejlesztenek 2 néha 3 (ld. JSF) típust oszt marad egy. Ez azért még akkor is komoly pénz ha felhasználnak dolgokat a vesztesekből is. Szal van mit a tejbe aprítani és szórják is rendesen.

  2. Én is úgy tudom, hogy saját szakállukra fejlesztették ki, az F-5 utódjának. Csak amikor kijött, akinek volt pénze, inkább F-16-ost vett (mivel az USA azt rendszeresíetette, vele együtt a NATO országok jó része is), a többi meg megvolt az F-5-ösökkel is. Ráadásul ha jól emlékszem, egy prototípus le is zuhant egy bemutuató körút során, az sem tett jót az üzletnek.