|

Irak nem érte meg

Dick Cheney, a Bush-adminisztráció alelnöke át akarja írni a történelmet, a terrorellenes küzdelem kapcsán valótlan tények alapján bírálja a jelenlegi kormányt – jelentette ki Joe Biden az NBC televízióban vasárnap. Az amerikai alelnök szerint Cheney vagy rosszul tájékozott, vagy ő maga tájékoztat félre.

Így reagált Biden elődjének egyebek között arra a riporter által idézett kritikájára, hogy Obama nem elkötelezett a terroristák elleni harcban, és elnöksége alatt az amerikaiak kevésbé érezhetik magukat biztonságban, mint azelőtt. Bush alelnöke az utóbbi hónapokban többször azzal támadta Barack Obamát: szerinte igyekszik úgy tenni, mintha az ország nem állna háborúban a terroristákkal.

„Cheney nem követi az eseményeket és újra akarja írni a történelmet” – jelentette ki a téli olimpiának otthont adó kanadai Vancouverben tartózkodó Biden a Meet the Press című műsorban. A jelenlegi alelnök azt mondta, Obama irányításával az Egyesült Államok sikeresebb harcot vív az al-Kaida ellen, mint George W. Bush elnöksége és Dick Cheney alelnöksége idején. Azt mondta, az Obama-kormány nagyobb energiával vívja ezt a háborút, mint elődje. „Kiiktattunk 12-t a 20 vezetőjük közül, megöltük 100 cinkosukat” – mondta, és hozzátette, hogy az al-Kaida ma már távolról sem képes arra, amire a múltban képes volt. „Én nem tudom, hol volt mostanában Dick Cheney. Más bírálni, és megint más újraírni a történelmet. Miről beszél?” – fakadt ki Biden az elődje által hangoztatott éles bírálatok kapcsán. Tényszerűen, alapvetően téved – mondta Cheneyről.

Obama alelnöke szerint a Bush-kormány a kezdetektől fogva helytelenül kezelte az iraki háborút, amely nem érte meg az érte fizetett „iszonyatos árat”. Az iraki háború miatt az Egyesült Államok szerinte védtelenebb helyzetbe került Afganisztánban és világszerte elveszítette több nemzet támogatását. Azt is megjegyezte, hogy Cheney szerinte a közelmúltban minden más megválasztott tisztségviselőnél több kárt tett az alkotmány lábbal tiprásával.

Forrás: honvedelem.hu

14 hozzászólás “Irak nem érte meg”

  1. Namármost lehet én gondolom szarul, de tök megérte ha a következő lépés Irán, lehet menni Afganisztánból is meg Irakból is. Szép hosszú az Öböllel határos szakasz, de azért mégis csak jobb így mint partra szállni.

  2. Velemenyem szerint az Irannal valo konfrontacio nem kerulheto el. A neocon-ok csoret 1979 ota piszkosul piszkalja Iran. Az USA es szovetsegesei csak a legjobb alkalomra varnak, hogy maguk az iraniak `maguk tegyek a hurokba a fejuket`, avagy a tarsadalmi tamogatottsag is meglegyen egy haboruhoz. Hogy ez a haboru szeles korben hova vezethet az belathatatlan. Iran legfobb szovetsegese Sziria, szvsz nem hinnem hogy olbe tett kezzel neznek vegig a haborut. En minden nap izgalommal figyelem a hireket, mert a kemeny szankciok Iran ellen azert figyelem felhivoak. Irak eseten is pont igy kezdodott.

  3. > Irak nem érte meg

    Amerikának nem is, de egy másik országnak igen… Most már nem csak Manhattan, Lengyelország és Magyarország az övék, hanem Irak is!

    Bush nem a saját kicsiny kútfejéből támadott, Tom Lantos maga dicsekedett vele, hogy 2002-ben személyesen egyeztette Tel-Avivban a rezsimváltásra vonatkozó terveket.

    Az amcsik meg közben nem vették észre, hogy Irakban valójában őket váltják le, jól kitervelten: az iraki háború előre tudhatóan egekbe lökte az olaj árát, így minden termelést a marék rizsért dolgozó Kínába kellett áttelepíteni, hogy a kapitalizmus összeomlását hozó drasztikus termék-áremeléseket el lehessen kerülni. Eközben az USA szépen elvesztette szinte az összes termelő kapacitását, emiatt a fejlesztő-kapacitása és szellemi tőkéje is gyorsan lezuhant és adósságba zuhant.

    Közben a mindent gyártó Kína és a méregdrága olajból gazdagodó ruszkik feljöttek – Manhattan urai náluk is képben vannak, mert mindkettő kommunista ország, azt pedig tudjuk, hogy a kommunisták minimum kétharmada milyen napon nem dolgozik.

    Az iraki háború egy Amerika leváltására irányuló nagy terv volt és úgy tűnik ez a cél meg is valósul. A kitervelőit viszont sajnos már 8000 éve nem sikerül leváltani…

  4. tacsk0: Nem ~5000 vagy ~4200évet akartál írni? :DDD

    Amúgy pedig nem Iraq az ok. Már 1990ben de 2000ben (azaz jóval Iraq elött) tökéletesn látható volt, hogy egy ennyire szélsőségesen egypolusú világ nem lesz örökké. Az egy szuperhatalom mellé idővel csatlakoznak majd, nem egyen, hanem sokan gondoljunk Kínára, Indiára ha összeszedi magát EUra, majd Braziliára…. btw Oroszország a jelenlegi rendszerével max katonailag csatlakozik.

  5. Amúgy csodálkozom, hogy még nem kaptál degradáló választ erre, ahogyan az lenni szokott.

    Némi éllel mindhatnám, hogy aki a zsidóság alapvető történetével nincs tisztában, az legalább ne förcsögjön róla. Valaki már megfogalmazta. Tacsk0 nickje találó…

  6. molnibalage:

    „Némi éllel mindhatnám, hogy aki a zsidóság alapvető történetével nincs tisztában, az legalább ne förcsögjön róla. Valaki már megfogalmazta. Tacsk0 nickje találó…”

    A hozzászólás mely részét kifogásolod?

  7. @ TacskO: a gyarto kapacitas kitelepulese mar a hetvenes , nyolcvanas evekben megvalosult[nem a haboru ideje alatt], de nem a strategiai es minosegi gyarto kapacitase. A fejleszteseivel mi is a gond? A szamitastechnikaban elsok, a hadaszati fejlesztesekben is.Vannak olyan `okosok` es mukodtetik az agy elszivast. 10 magyar emberbol 9 azonnal elfogadna egy amcsi zoldkartyat.
    Teny ,hogy az amerikai gazdasag meggyengult,de rengeteg orszag nagyot esett a valsag miatt. Amerika levaltasa meg odebb van.
    A zsido naptar 6000ev korul jar.

  8. @molnibalage

    Az általánosítással én sem értek egyet, de mégis azt kell mondjam, hogy valahol megértem TacskOt. Remélhetőleg egyszer a fent említett népcsoportnak azon része is ugyanolyan hangosan fogja hallatni hangját, amelyik kevésbé önző, kirekesztő és agresszív. Mert van ilyen is!