|

Film-front – orosz vegyes (UPDATED)

„Film-front” című sorozatunk segítségével a katonai eszközöket, használóikat, valamint azok mindennapjait és bemutatóit tárjuk néhány naponként Olvasóink elé egy-egy hosszabb, rövidebb videóanyag segítségével.

Párperces válogatás az orosz típusokról (MiG-15, MiG-21, MiG-23, MiG-25, MiG-29, Szu-27, Szu-30, Szu-35 és PAK FA), valamint a hozzájuk fejlesztett technológiákról:

Hasonlóan minőségi válogatás (a zene ugyanaz, de a képsor más):

20 hozzászólás “Film-front – orosz vegyes (UPDATED)”

  1. Leteszed a MiG-25 gépet a betonra. Bal oldalára a MiG-31-et. Ami a MiG-25-től balra van, az a MiG-31! Zseniális ugye? :)

    A kabintető kialakítását, a függőleges vezérsíkot és a gép hasát figyeld. A MiG-31 alján a négy R-33-nak van kis bemélyedés, hogy félig süllyesztve legyen a rakéta. A MiG-25-nek négy felfüggesztő van a szárnya alatt, de a törzse alján semmi.

    http://www.testpilots.ru/tp/russia/mikoyan/mig/31/m/images/mig31m-3.jpg

    http://www.sergib.agava.ru/russia/mikoyan/mig/25/images/mig25p_3.jpg

  2. Allesmor Obranna

    És akkor erre a kijelentésedre cáfol rá ez a kép:

    http://www.testpilot.ru/russia/mikoyan/mig/25/rb/images/mig25rb_1.jpg

    Ez persze csak opcionális megoldás volt, hőálló bevonattal ellátott FAB-500M62-es bombákat az irakiak vetették be iráni finomítók ellen, de nem sok sikerrel. A MiG-25RB-n volt ilyen felfüggesztési pont, a többiről nem tudok.
    Amúgy a MiG-31-est és a 25-öst elég könnyű megkülönböztetni egymástól. Ha jobban megnézed, a 31-es kialakítása csak hasonló de minden elemében jelentősen eltér a 25-öshöz képest. Más orr, más törzselsőrész, más beömlők, más szárny, más törzskeresztmetszet, más vízszintes és függőleges vezérsík (ez utóbbi hasonlít talán a leginkább) más fúvócső.

  3. Allesmor Obranna

    A MiG-31-es kissé drabálisabb mint a 25-ös amelyik a hosszú orra miatt energikusabbnak hat. Persze bizonyos szemszögből. A 31-es inkább amolyan „mindet bele” gép. Sokoldalúbb is, már ami az elfogási képességeket illeti.

  4. molni: Azám, mikor 1-2 hete belefutottam a linkelt fotóba egy poszter rendelős oldalon én is csak pislogtam, hogy milyen jó minőségű a fotó.

    A rásegítő rakétákkal kapcsolatban passzolnám, hogy mi volt bennük pontosan, de szilárd hajtóanyagúak voltak azt tudom.

    A „szárnycsapkodásról”: biztos az volt a tikos fícsőr, azzal adta az extra kakaót, ha menekülni kellett a MiG-ek elől… :) Mindenesetre a gép személyzete gondolom igyekezett minél kevésbé tudomást venni róla…