|

Két rendbeli emberölés vádjával felfüggesztettek egy kanadai ezredest

A Kanadai Légierő 8. ezredének vezetőjét, Russel Williamst emberölés vádja miatt letartóztatták, valamint felfüggesztették állásából.

A főtisztet rögtön két rendbeli emberöléssel vádolják, a Jessica Lloyd (belleville-i lakos) és Marie Comeau tizedes (437. század) életébe kerülő eset kapcsán az emberölés mellett szexuális zaklatás miatt is kell felelnie az ezredesnek.

Az emberölés vádja kapcsán a Kanadai Fegyveres Erők részéről André Deschamps altábornagy sajtóközleményben tudatta, hogy felfüggesztették állásából a nevezett ezredparancsnokot.

„Tisztában vagyok a 8. ezred parancsnoka, Russel Williams ellen tett vádemeléssel. A légierő vezetőjeként komolyan kell vennem az alárendeltségembe tartozók ellen felhozott állításokat. Bár, amíg be nem bizonyítják az ellenkezőjét, ártatlanként tekintünk az ezredesre, a magas rangú beosztásából adódó feladatait az eset miatt ideiglenesen kinevezett ezredparancsnok látja el.

Az elkövetkező napokban a bírósági tárgyalás eredményétől függetlenül a Winnipegi 1. kanadai légi hadosztály vezetése felülvizsgálatot kezdeményezhet a helyzet legmegfelelőbb megoldásának érdekében.

A Kanadai Fegyveres Erők kötelékébe tartozóktól magas színvonalú magatartást és teljesítményt várunk el legyen szó Kanadában vagy külföldön teljesített szolgálatról. A Légierő teljes mértékben támogatja a polgári hatóságok eljárását a jelenlegi ügyben.

Biztos vagyok benne, hogy a 8. ezred az eset ellenére kifogástalanul folytatja a munkát , a szokásos szakmai színonalat és kötelességtudatot mutatva. A vezetőség részéről minden szükésges támogatásról bíztosíthatom őket, hogy átvészeljék ezt a nehéz időszakot.

Ez helyzet mindannyiunkat érint, szeretnénk mélységes együttérzésünket kifejezni a tragikus eseményben érintet családok számára.”

One Response to “Két rendbeli emberölés vádjával felfüggesztettek egy kanadai ezredest”