|

Pakisztáni tankerhírek

Az elmúlt héten újabb típussal bővült a Pakisztáni Légierő légiflottája, ugyanis kézhezkapták az első Il-78 típusú légi-utántöltő repülőgépet.

Az Il-76-os teherszállító repülőgépből kialakított tankerek az ukrán flottát erősítették korábban, azonban üzemeltetőjük nem tartott rájuk igényt. Ezekből rendelt 4 darabot Pakisztán, melyek közül az elsőt december 19-én szállították le nekik, a maradék három példányt 2010-ben kapja kézhez a megrendelő.

Pakistan Air Force Il-78

A gépeket két szárny és egy törzs alatti, UPAZ légi-utántöltő konténert hordoznak, a gépek rakterében pedig könnyen eltávolítható tartályokat telepítettek, így ha a szükség úgy hozza, az Il-78-asok teherszállítóként is üzemelhetnek.

A tankerek megvásárlásával új képességgel bővült a pakisztáni haderő tárháza, így gépeik hatótávolságának csupán pilótáik teljesítőképessége szabhat határt.

2 hozzászólás “Pakisztáni tankerhírek”

  1. Épp mostanában olvastam egy 2007-es AS-t. Abban egy interjúban azt mondta egy kompetens személy, hogy hamarosan megszerezhetik a magyar pilóták is a légi utántöltési jártasságot. Azóta 2 év eltelt, és nem tudok ilyenről. Bár lehet, hogy nálunk ez is hadititok:P