|

Tűz egy orosz hadihajó fedélzetén

Ma kora délután tűz ütött ki a Balti Flotta egyik hadihajójának fedélzetén.

A lángok a Baltiisk-ban (Kalinyingrád), azaz a Blati Flotta központi bázisán horgonyzó, kivonás előtt álló Krivak II osztályú fregatt, a Neukrotimy (Hajthatatlan) fedélzetén csaptak fel. A lángokat, melyek oltásában 5 tűzoltó csapat, köztük egy tűzoltó hajó segédkezett moszkvai idő szerint délután 2 órára sikerült megfékezni.

A korai hírek szerint a tűzesetnek nem voltak áldozatai, azonban ez később sajnos tévesnek bizonyult, lévén a hajó alapos átvizsgálása után egy tiszt holttestét találták meg.

A Balti Flotta sajtónyilatkozata szerint a hajóban csak elenyésző kár keletkezett, a tűz oka pedig még vizsgálat tárgya.

A hajón már semmiféle fegyverzet nem volt megtalálható, lévén kivonás előtt áll. A Krivak II osztályból, a Neukrotimy-t leszámítva egyébként már csak 2 egység áll hadrendben. Egy az Északi egy pedig a Fekete-tengeri Flotta kötelékében.

Krivak
Az egyik Krivak II a nyílt vizen

A Neukrotimy-nak 2005-ben egyébként volt már egy balesete: a Haditengerészet Napjára való felkészülés során egy gyakorló akna felrobbant, 3 méteres lyukat ütve a hajótestre, melyen keresztül a víz elárasztotta a géptermet.