|

Katapultált a másodpilóta

Ma delelőtt fél tizenkettőkor a szlovéniai Sevnica felett a szlovén légierő Pilatus PC-9 iskolagépéből eddig ismeretlen okból katapultált a másodpilóta. A katapultálást a védelmi minisztérium szóvivője szerint sérülések nélkül megúszta, de megfigyelésre elszálitották a cerkljei egészségházba. A pilóta, aki a gépben maradt biztonságosan leszállt a cerkljei katonai reptéren.

A katapultálás pontos körülményei egyelőre nem ismertek, amint újabb információk látnak napvilágot tájekoztatni fogjuk Önöket.

PC-9M Hudournik
PC-9M Hudournik

A szlovén légierő tizenkét Pilatus PC-9-est vásárolt, amelyből kilencet Izraeli segitséggel korszerűsítettek (PC-9M Hudournik). 2004-ben az egyik gép lezuhant, a pilóta nem élte túl a balesetet.

2 hozzászólás “Katapultált a másodpilóta”

  1. Hát ennél a konkrét típusnál nem ismerem, de valószínűleg lehetőség van beállítani, hogy csak az egyik ülés menjen. Ez szerintem nem egyedi a kétüléses gépeknél. A PC-21 esetében tudom, hogy a plexin kersztül lövi ki az ülést, elképzelhető, hogy a 9-esnél is…?? Akkor még a tető sem szállt el teljesen…!!