Conceptual MindWorks 7 millió dollárt kapott az energiafegyverrel és az emberekre gyakorolt hatásával kapcsolatos kutatásokra. Az Air Force Research Laboratory Human Effectiveness Directorate-al együttműködésben végzett kutatás tehát az irányított energiafegyverek hatásaival fog foglalkozni, hogy a technológiát mielöbb a harcmezőre jutassa.

Az energifegyver által generált elektromágneses hullám 1/64 inch [0,4 mm] mélységig hatol be a bőrbe. A bőrben az energianyaláb elnyelődésével keletkezett hő arra készteti a célszemélyt, hogy az ellenkező irányba fusson. Gyorsan...

Az Active Denial System [ADS] nevet kapó eszközt eddig már töbh száz önkéntesen próbálták ki. Ám ezen kísérletek eredményét a múlt hónapban megkérdőjelezte a New Scientist magazin. Véleményük szerint nem voltak élethűek.

A kísérletek során nem engedélyezték szemüveg és kontaklencse használatát, az esetleges szemkárosodés elkerülése végett, a második és harmadik teszt során minden fémtárgyat, úgymint pénzérme, kulcs elvettek, a bőrön kialakuló forró pontok elkerülése végett. Továbbá ellenőrizték az önkéntesek ruháit, bizonyos típusú varrások, gombok és zippzárak után kutatva, melyek szintén foró pontok kialakulását okozhatnák. A tüntetőket játszó önkéntesek találat esetén feltették a kezüket és 15 másodperc szünetet kaptak az újboli lövés elött.

A Humvee-re szerelt, 700 yard [640 méter] hatósugarú ADS prototípusa az év végén érkezhet Irakba.">
|

Még több pénz az energiafegyverekre