|

Nagy lépés előtt a KC-390

Az EMBRAER szakemberei a Brazil Légierő küldötteivel a közelmúltban megkezdték az új, többfeladatú teherszállító repülőgép terveinek felülvizsgálatát.

A két fél egyeztetései március 4-én kezdődtek és várhatóan március 22-én érnek véget. A találkozók során a szakemberek átnézik a KC-390-es részletes terveit, a szélcsatorna-teszt eredményeit és a kalkulált teljesítményadatokat. Amennyiben megfelelőnek találják a gép paramétereit, úgy megkezdődhet a prototípus gyártása.

Fényes jövő áll a KC-390 előtt

Fényes jövő áll a KC-390 előtt ,

Az EMBRAER még 2009-ben indította el a többfeladatú teherszállító repülőgép, a KC-390-es fejlesztési programját, melynek célja egy 23 tonna kapacitású masina kifejlesztése volt a C-130 Hercules leváltására és a C-130J Super Hercules konkurenciájának. A gyártó tervei szerint az első tesztgép szűzrepülésére már jövőre sor kerülhet, míg az első sorozatgyártású példány leszállítása 2015 végén vagy 2016 elején esedékes.

Eddig 60 darabra van megrendelés, melyeken Brazília, Argentína, Chile, Kolumbia és Portugália osztozik, de érdeklődik a típus iránt többek közt Csehország és az arab országok is. Az EMBRAER meg akarja hódítani a polgári piacot is, összesen közel 700 darab KC-390-es legyártásában reménykednek.

KC-390 data

2 hozzászólás “Nagy lépés előtt a KC-390”