|

Kolumbia a KC-390 felé kacsintgat

Még csak alig indult be a brazil teherszállító és légi-utántöltő repülőgép szekere, máris a hazai és a chilei megrendelés után új taggal bővülhet a vásárlók köre.

Korábban már írtunk róla, hogy az Embraer bel-és külföldi partnereket keres a KC-390 fejlesztéséhez és gyártásához, majd nemrég arról is írtunk, hogy megszületett az első exportsiker, Chile számára lett annyira vonzó a típus, hogy 6 darabot rendelt belőle.

Nos a közelmúltban újabb dél-amerikai ország kezdett igazán érdeklődni a típus iránt. Kolumbia képviselői a napokban szándéknyilatkozatot írtak alá 12 példány beszerzéséről. Ők a chileiekkel egyetemben szintén részt kívánnak venni a fejlesztésben és a gyártásban.

Fényes jövő áll a KC-390 előtt ,

„Ez az első lépés a kétoldalú tárgyalások felé, melyben meghatározzuk majd Kolumbia szerepét a KC-390 programjában.” – nyilatkozták az EMBRAER részéről a szeptember 1-jei bejelentéskor.
„Kolumbia hozzájárulása tartalmazza egy gyár alapítását is a forgácsolt alkatrészek számára.”

Ha Kolumbia megrendelésre váltja a szándéknyilatkozatot, akkor a 26 gépes brazil és 6 gépes chilei igénnyel együtt már 46 példányra lesz biztos megrendelése az EMBRAERnek.

3 hozzászólás “Kolumbia a KC-390 felé kacsintgat”

  1. Üdv Kuruc!

    „újjáéledő magyar repipar egyik igen erős kezdése lehetne”

    Már ne haragudj, de létezik már évtizedek óta ilyen repipar Magyarországon, ez semminek sem lenne a kezdete. Nem kisgépes repülőgép nagyjavítással nem csak a volt anyacégem a PG/DRRT foglakozik/foglakozott, hanem az ACE vagy már 20 éve (Fokker, CRJ, B737, B767, A320) illetve mi az LHTB lassan 10 éve (B737, A320). Mellesleg pont idén hajtottunk végre sérüléses javítást egy kerékrobbanás miatti kényszerleszállt Nemzeti Gárdás C-40C-n az amerkaiak legnagyobb megelégedésére, külön megköszönték a gyorsaságot, mert azt a szerkezeti elemet amit a Boenig 60 napra ígért mi legyártottuk. És mellesleg a diszkréciót hogy ezt csak az után lett hír, hogy elhagyta Ferihegyet.

    Ne temesd azt ami nem halt meg csak átalakult.
    TG