|

Ismét vízen a USS John S. McCain romboló

November 27-én elhagyta a szárazdokkot a nagyjából 1 éve a MV Treasure speciális szállítóhajó fedélzetén Jokoszukába érkezett USS John S. McCain romboló. Mint ismert a DDG 56 a 2017 nyarán Arleigh Burke osztályú rombolókat érintő 2 ütközéses baleset egyike, augusztus 21-én Szingapúr közelében ütközött egy tankerral. A Malaka-szorosban balesetet szenvedett romboló ügyében október elejére született meg a döntés, miszerint a USS Fitzgeralddal ellentétben nem szállítják haza, hanem az előretolt honi kikötőjében, Jokoszukában zajlanak majd a javítási munkálatok.

A szárazdokkból kiszabadult USS John S. McCain romboló 2 osztálytársa társaságában. A hajótest bal oldalán természetesen már nyoma sincs a tanker ütötte sebnek. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Jeremy Graham,

A U.S. Navy által kiadott sajtóanyag alapján mostanra befejeződtek a hajótest, illetve annak beszakadását követően elárasztott szekciók javítási, helyreállítási munkálatai. Illetve ezzel párhuzamosan zajlottak, zajlanak felújítási munkálatok is, melyeket korábban elhalasztottak.

A február óta szárazdokkban állt romboló mindenesetre egy ideig még kikötőben marad, az aktív szolgálatba visszaállása 2019 vége felé várható.

A kantin, november 18-án nyitott ki újra teljes üzemben. U.S. Navy photo by Lt. j.g. Julius Young,