|

Tankerral ütközött Szingapúr közelében egy amerikai romboló – Frissítve

Bő 2 hónappal a USS Fitzgerald komoly balesetét követően újabb Arleigh Burke osztályú romboló ütközött civil hajóval – ezúttal a USS John S. McCain érintett, mely Szingapúrba tartva a Malaka-szoros keleti végének körzetében találkozott össze egy nagyméretű tankerral.

A U.S. Navy által kiadott közleményben az olvasható, hogy a balesetre japán helyi idő szerinti 06:24-kor került sor, ami az ütközés helyszínének időzónája szerinti 04:24-et jelent. A napfelkelte előtt történt incidens kapcsán egyelőre annyit tudni, hogy 10 matróz eltűnt, 5 pedig megsérült az ütközés eredményeként. Az Alnic MC név alatt hajózó olajszállító tartályai nem sérültek meg, a baloldalán megsérült romboló pedig saját erejéből hajózik Szingapúrba.

A USS John S. McCain (DDG 56) a Filippínó-tengeren egy 2 hónappal ezelőtti fotón. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist Seaman Apprentice Gavin Shields,

Frissítés #1

A YouTube-ra időközben felkerülő videók alapján a hajó baloldalának tathoz közelebb eső részén, nagyjából a felépítmény végének vonalában keletkezett a sérülés.

Frissítés #2

A US Naval Institute híranyagában olvashatóak szerint a hajótesten belül több ponton is vízbeáramlással küzdenek / küzdöttek a legénység tagjai. A hajó kommunikációs rendszerei rendben működnek, de az áramellátás és a meghajtás korlátozott.

Frissítés #3

A DDG 56 megérkezett Szingapúrba, kikötött a Changi haditengerészeti bázison. Mint a U.S. Navy által közzétett fotókon is látszik a tanker jelentős sérülést okozott a hajótesten. A Navy friss közleménye alapján a beáramló víz a szomszédos háló, gépészeti és kommunikációs körleteket is érintett.

A USS John S. McCain (DDG 56) hajótestén keletkezett sérülés. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Joshua,