|

Negyedével növelnék az USAF méretét

Az idei Air Force Association’s Air Space and Cyber Conference minden bizonnyal leginkább várt eleme a légierő miniszter asszonyának Heather Wilson-nak a beszéde volt. A tegnapi napra, ezen konferenciára volt ugyanis datálva a “The Air Force We Need” fantázianév alatt korábban már említett útirány néminemű részletezése.

A tervezett irány fő mozgatórugója persze nem volt eddig sem kérdés, az nem más mint hogy az Egyesült Államok haderejét és így a légierőt az elmúlt lassan 2 évtizednyi, leginkább szélsőségesek közel-keleti kergetését követően ismét felkészítsék egy esetleges olyan konfliktusra, melyben saját, vagy ahhoz közeli súlycsoportú ellenféllel kell megküzdenie, miközben a lehetőséget kihasználni próbáló kisebb játékosokat is sakkban kell tartania.

Ahogy tegnap is, a légierő részéről már korábban is hangoztatva volt, hogy a haderőnem jelenleg túl kis méretű az elvárt feladatok teljesítéséhez: az aktuális National Defense Strategy által diktáltaknak megfelelés csak úgy érhető el, ha jelentős növekedési pályára állnak. A kialakítás alatti koncepció fő csapásiránya a bevethető századok számának a jelenlegi 312-ról 386-ra növelése – méghozzá gyorsan, lévén ezen 24%-os növekedés céldátuma 2030 lenne.

A növekedési adatok lebontva. U.S. Air Force,

A fenti grafikán látható, hogy arányaiban nézve 4 terület kapna kitüntetett figyelmet: az űrhöz kötődő erők, a felderítés, hírszerzés feladatkörű komponensek, a globális csapásmérés egyik lehetőségét biztosító bombázóerők és a jelenlegi legsúlyosabb hiánnyal rendelkező tanker flotta. Illetve ha figyelembe vesszük, hogy az új irányelv az, hogy komoly(abb) és így fájó ütéseket bevinni képes ellenféllel megmérkőzésre kell készülni, akkor nem meglepő a harci kutató mentő (CSAR / Combat Search And Rescue) alakulatok számának növelése sem.

Az USAF számításai szerint ennek a 74 új századhoz mintegy 40 000 fős bővülésre lesz szükség, azaz 2030-ig a légierő teljes, a gárdát és a tartalékos állományt is magába foglaló személyi állománya (katona és civil) 725 000 főre növekedhet. A személyi állománnyal kapcsolatos ügyekért is felelős Brian Kelly altábornagy kapcsolódóan arról beszélt, hogy ezen emberállomány pontos összetétele még nincs kidolgozva, de természetesen újonnan felvett mennyiségről lenne szó, nem századok közti áthelyezésekkel oldanák meg az újonnan felállítandó századok emberanyag kérdését.

Hogy mindez milyen költségekkel járna arról egyelőre nem kívántak nyilatkozni, azonban jelentős pénzekről van szó, hiszen önmagában ennek a +40 000 főnek dollármilliárdokban mérhető lenne az évi bérezése. Az USAF jelenlegi bérköltségéből kiindulva egyes becslések szerint 5,2 milliárd USD/év bérköltség növekedéssel lehet számolni:

Fórum hozzászólások

 • Ooorky
  Dehogy semmi.
  Még mindig nem jelentették be ki győzött, 4 éve ilyenkor Trump már Obama mellett parádézott.
  Négy éve ilyenkor 11.09-én Clinton elismerte a vereségét. Ellentétben ....
 • torsen
  Négy éve ilyenkor 11.09-én Clinton elismerte a vereségét. Ellentétben ....
  Elismerte, aztán feljelentették egymást csalás miatt, de egyedül demokratákra tudták rábizonyítani.
  Most a demokraták nem is próbálkoznak feljelentéssel, ez sokat elmond.
 • Ooorky
  Elismerte, aztán feljelentették egymást csalás miatt, de egyedül demokratákra tudták rábizonyítani.
  Most a demokraták nem is próbálkoznak feljelentéssel, ez sokat elmond.
  hat most ok alnak jol, nemtom mit kellene kinlodniuk feljelentesekel meg stb..
  most a republikanusoknak kell hulyet csinalni magukbol mint a demeknek amikor ordibaltak hogy a ruszkik a bunosek..

  ha a demek okosak, akor becsukjak bident valahova hogy meg ne szolajon (nehogy marhasagot beszeljen) es megengedik trampnak hogy kiabalja hogy megloptak.
  igy tramp elviszi a musort, a demek meg szepen januarban csendbe hatalomra kerulnek.
 • altx
  hat most ok alnak jol, nemtom mit kellene kinlodniuk feljelentesekel meg stb..
  most a republikanusoknak kell hulyet csinalni magukbol mint a demeknek amikor ordibaltak hogy a ruszkik a bunosek..

  ha a demek okosak, akor becsukjak bident valahova hogy meg ne szolajon (nehogy marhasagot beszeljen) es megengedik trampnak hogy kiabalja hogy megloptak.
  igy tramp elviszi a musort, a demek meg szepen januarban csendbe hatalomra kerulnek.
  Ez olyan szép marxista megnyilvánulás volt, majd sunyiba bevonulunk és elvesszük a hatalmat. Mert csak.

  De amíg nincs minden államban hivatalos eredmény és hivatalosan meg nem szavazzák utána az elektorok az új elnököt addig nem megy senki sehova.
 • Koleszkaja
  Itt még arról sincs szó hogy trumphoz közel alló civilek . Ezek random állampolgárok ... Nem véletlen lettek ki offolva mert valszeg nem volt.semmi.alapjuk csak mérgesek ezért.perre mentek , ez olyan hihetetlen amerikába ?

  Tök mindegy már ki lesz az elnök de halálosan . A fél ország nem.fogja igy se ugy se elfogadni ... Sőt trumpnak még jobbak is az arányai mert a rublikánusok 20% fogadná el Joe bident elnöknek , a demokraták 25% trumpot

  Másrészt szónincs arról hogy millió elcsalt szavazatnak kell felbukkani vagy hatalmas conspirációknak , piszok egyszerű annyi kell hogy legyen elég ahoz hogy a bíro azt mondja itt valami nem.stimmel., ki kell vizsgálni , amíg nincs addig nincs eredmény se .. és december 14 a. Határ idő , nincs idő kivizsgálni , nincs eredmény , nincs 270 elector , át megy az államok 1-1 valasztós döntésébe és 26-23 -rs a republikánus államok vannak többségben , azután már le van szarva minden... Amerika egy republic nem egy demokrácia ... Még faitless electorok is mondhatják hogy hiába joe bidené a popular vote , mi a voter fraud gyanúja miatt trumpra szavazunk , főleg hogy most rengeteg kulcs államba republikánusok majd szépen kiválasztják a megfelelő electorokat

  Ez egy államcsíny , coup
  Egyáltalán nem biztos, hogy az elektorok bedőlnek a rep propagandának, sőt! Inkább ők tűnnek a buktatónak a repek számára.

  jurgenbauer
  Ez olyan coupra coup a válasz
  Épp az van, hogy nem volt dem coup. Nincs rá ok ugyanis, hogy ezt feltételezze bárki is.
 • beta
  Egyáltalán nem biztos, hogy az elektorok bedőlnek a rep propagandának, sőt! Inkább ők tűnnek a buktatónak a repek számára.  Épp az van, hogy nem volt dem coup. Nincs rá ok ugyanis, hogy ezt feltételezze bárki is.
  A demek a sajat belso elovalasztasukat is szetcsaltak Sanders ellen mar 4 eve is.
 • tarzaan
  A demek a sajat belso elovalasztasukat is szetcsaltak Sanders ellen mar 4 eve is.
  És? Két különböző dolog. Amúgy mintha ifj Bush nyert úgy hogy utólag nem biztos megállja már a helyét pár dolog. De ez most lényegtelen. Egyszerűen nem csak arra nincs bizonyíték, hogy csalás történt, hanem arra sem, hogy feltételezzük, hogy volt. Ha van számottevő bizonyíték, akkor az a bíróságon megállja a helyét. De épp ez hiányzik.
 • Fennek
  Sem mi sem a lengyelek. Csak a sikeres kampányhoz gratuláltunk nem az elnökséghez akárcsak a lengyelek. :)
  Mi még jól meg is trollkodtuk, mert azt is hozzáfűztük, hogy
  "Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához.”
  finoman célozva a demenciájára.
  :)
 • Georgia állam kormányzója és államtitkára is visszautasítja Donald Trump kérését, hogy érvénytelenítsék az amerikai választás eredményét. A CNN írja, hogy ez azért is különösen kellemetlen Trumpnak, mert Brian Kemp kormányzó és Brad Raffensperger államtitkár is a republikánus párt politikusai.

  Az amerikai választások első eredményei óta Donald Trump mindenféle bizonyíték nélkül folyamatosan csalással vádolja a választást, Georgiában például mindössze 12 ezer voks különbség volt közte, és a következő amerikai elnök, a demokrata Joe Biden között. A kormányzót egyébként a törvény is tiltja, hogy beavatkozzon a választási folyamatokba, ahogy az államtitkárnak sincs jogosultsága felülírni a választási eredményt. Raffensperger hétfőn még arról is beszélt, hogy elítéli azt a dezinformációs hadjáratot, amelyet Trump és republikánus szövetségesei folytatnak az amerikai választások tisztaságával kapcsolatban. Az államtitkár szerint ezekkel az álhírekkel nem csak Trump követőit vezetik meg, hanem magát az amerikai elnököt is.

  Szerinte ahogy lezárul a georgiai szavazatok újraszámlálása, mindenki megbizonyosodhat arról, hogy tiszta volt az amerikai választás. Erre valószínűleg szerda éjszaka kerülhet sor, de közben több mint 250 bejelentett ügyet vizsgálnak választási furcsaságokkal kapcsolatban.

  Trump nem is viselte jól a visszautasítást. Kempet szerencsétlennek nevezte, és felszólította, hogy bírálja felül Raffensbergert, illetve a Fox Newsban szégyenkezett amiatt, hogy annak idején kiállt a kormányzó mellett. Raffenspergert pedig előző héten szimplán csak az emberek ellenségének hívta.
 • Wilson
  Georgia állam kormányzója és államtitkára is visszautasítja Donald Trump kérését, hogy érvénytelenítsék az amerikai választás eredményét. A CNN írja
  Felesleges tovább olvasni :D
 • Arizonában is hitelesítették Biden győzelmét Arizonában is hitelesítették Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét hétfőn. A hétfőn hitelesített adatok szerint Biden mintegy 10 500 szavazattal nyert Arizonában, a tagállam 11 elektort ad az amerikai elnököt megválasztó, 538 fős elektori testületben, amely december 14-én ül majd össze. A hitelesítés nyomán egyébként eggyel több szenátort delegálhat a demokrata párt a szenátusba a republikánusok rovására. Mark Kellyt, aki győzelmet aratott Marthy McSally republikánus szenátorral szemben, már a héten beiktatják hivatalába. A republikánusok többsége ezzel a százfős testületben 53-ról 52-re apadt. Donald Trump hivatalban lévő elnök Arizonát megelőzően Georgiában és Pennsylvaniában indított pereket, melyekben vitatta a választás eredményét. Végül ezekben az államokban Joe Biden győzelmét hitelesítették.
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/221381/
 • boki
  Psaki is visszatér a Fehér Házba, őt sem az eszéért "szerettük"

  Akkor most majd csatornát ásnak a Baltikumban, hogy a jenki flotta eljusson végre Fehéroroszország partjaihoz?
  Hiába, a szakértelem mindig utat tör magának.
 • SilvioD
  Az az érdekes, hogy még jópár állam nem ismerte el Biden győzelmét.
  Mexikó, Brazília, Oroszország.
  Putyin azt mondta, hogy akkor gratulál, ha az elektorok is megválasztják az amerikai elnököt. Szerintem ez nem udvariatlanság, látva a választás körüli kavarást. És mi van ha balul sülnek el a gratulációk mert a bíróságok eredményeket változtatnak, vagy az elektorok "elszabadulnak"? Már tisztább a kép, de már most gratulálni meg olyan izé. Majd ha biztos. (Lásd pl. Biden megint kitörte a bokáját, még az is lehet, hogy nem tudják valamiért beiktatni...)
 • milagro
  Ugyanúgy perek alatt van Arizona is, mint a "jóváhagyott" Georgia, Michigan stb.
  ja.

  én meg beperelem a a világszépét mert bikiniben fotózkodott , és ez szerintem azt jelenti hogy le akar feküdni velem.
  na ugyanannyi az esélyem nyerni, mint Trumpnak.
  Ugye nem jogon végeztél?
 • szzsolt81
  ja.

  én meg beperelem a a világszépét mert bikiniben fotózkodott , és ez szerintem azt jelenti hogy le akar feküdni velem.
  na ugyanannyi az esélyem nyerni, mint Trumpnak.
  Ugye nem jogon végeztél?
  Neked amúgy lételemed a kötekedés?
  Nyilvánvalóan jogot végzett jogászok vannak abban az elnöki stábban, akiknek a perkeresetek előterjesztése a feladata.
  ..
  Bámulatos, hogy te az összes soktucat keresetet ilyen jól ismered és átlátod, illetve tisztában vagy a hasonló jogesetekkel is az Amerikai Egyesült Államok két és fél évszázados jogtörténelméből, amelyek vizsgálatával majd döntést hoznak! Mert láthatóan nagyon magabiztosan képes vagy prejudikálni a végeredményt!
  ..
  SZERÉNYSÉG!
 • szzsolt81
  én meg beperelem a a világszépét mert bikiniben fotózkodott , és ez szerintem azt jelenti hogy le akar feküdni velem.
  Ha Te ezt zaklatásnak veszed... :)

Ugrás a fórum topichoz