|

A tervezett összeg duplájába kerülhet Japánnak az Aegis Ashore?

Japán rakétavédelmi rendszerének legújabb körös megerősítése, hogy az Aegis rakétavédelmi rendszer és az amerikai-japán közös fejlesztésű SM-3 Block IIA elfogó rakéta a rombolók mellett szárazföldi telepítésre is kerül – ezen lépéshez tartozó árcéduláról visszaköszönő összeg ugyanakkor a legújabb hivatalos költségkalkulációk alapján megugrott, akár duplája is lehet a korábban kommunikáltnak.

Hét elejei kormányzati bejelentés alapján a védelmi minisztérium legújabb becslései alapján az ország teljes egészét lefedni képes 2 db Aegis Ashore rendszer kiépítése 400 milliárd Japán jen /  3,6 milliárd USD összeget is felemészthet. Ha ehhez még hozzászámolják az SM-3 rakétacsalád Raytheon / Mitsubishi Heavy Industries páros által fejlesztett tagját, illetve egyéb költségeket, akkor a végösszeg 600 milliárd JPY / 5,4 milliárd USD is lehet.

Az Egyesült Államok által a romániai Deveseluban létesített Aegis Ashore komplexum. U.S. Aegis Ashore Missile Defense System Romania,

A tavaly december zöld lámpát kapott program költsége persze okkal emelkedett ugyanis Japán az Aegis rendszer jól ismert AN/SPY-1 radarja helyett a Lockheed Martin legújabb kapcsolódó fejlesztését, a jóval nagyobb lefedettséget biztosító, Solid State Radar néven futó megoldását választotta, mellyel jobban kihasználhatóak lesznek a borsos árú SM-3 BlockIIA képességei.

A Solid State Radar biztosította változást szemléltető grafika. Lockheed Martin,

A Japán-szigetek közül Honsú északi és déli végein, Akita és Jamagucsi prefektúrákban létesítendő 1-1 Aegis Ashore rendszer a tervek szerint a 2023-as költségvetési évben válthatna online állapotra.

Fórum hozzászólások

 • joker
  8:42 Feljelent
  krug

  Szerbiát sem otthonról bombázták, sőt még így is egyszer tankoltak a levegőben

  Bocsánat,rosszul fogalmaztam.Arra gondoltam,hogy a hordozók nem lennének nyugodtak mint serbia esetében..Azt hiszem Adrián volt?Meg Aviánóból indultak..meg a többi..
 • Ez egy tipikus szemet szemért buli lenne, aminek a végén mindenki megvakul.
  A többezer robotrepólőt nem hiszem, hogy nem vennék észre és akkor már a célbaérésük előtt indulnának a nukik.
 • krug

  Nem is kellene nyugodnak lenniük, nagyon nem egy kategória Szerbia és Kína, az amerikai veszteségek is a mérettel / lakossággal / katonai erővel / gazdasági erővel arányosan nőnének. De lehet ha a támadás előkészületeinek első jelére Kína azonnal visszakérné a folyósított hiteleket és az USA abban a másodpercben csődbe menne.
 • Igen, de még nincsenek felkészulve. Azért nyomják az-Sz-400-at ezerrel,meg fejlesztik az Sz-500-at , export csak az orosz igények teljesítése után...
 • Hányszor több kínai van mint amerikai? Kb 3x 4x? Isten tudja mennyien vannak kínában meg külföldön. Képtelenség megszállni.
  Oroszország ugyanez, a németek milliónyi katonájának sem sikerült. Még az urálig se jutottak el,pedig a java még csak ott kezdődik.
 • Hol az AEGIS hajós topik? Ezt szeretném betenni:http://vpk.name/news/74609_rossiya_povtorit_aegis.htmAz oroszok próbálják lemásolni az AEGIS hajókat, de nem megy nekik. A szaki elmondja, hogy még hajdanán, amikor végiggondolták, akkorára jött volna ki, hogy csak egy repülőgép anyahajóra fért volna fel, ráadasul nem is tudták volna kifizetni. Azt is mondja, hogy radar ügyben nagyon le vannak maradva, de ezt aztán nem részletezi. Nem a rakéta, vagy a célkövető és elfogó rendszer lenne a döntő, hanem az egész cucc egységes rendszerbe foglalása, ami nekik valahogy nem megy. Aztán mégis rúg egy párat a rakétákba is. Azt mondja, az Sz-400as rakétája csak nem készül el, Így a legdrágább hajóik is ballisztikus rakéták elleni védelem nélkül léteznek. Egyedül a Pjotr Velíkijnek vannak olyan rakétái, aminek vannak ilyen képességei, de az sem az igazi.
 • Hawaii-n kipróbáltak egy új ICBM-elhárító rendszert, ami az AEGIS-en meg a Standard Missile-3 -mon alapul, szóval nem tudom mitől annyira új. Mind1. A jövőben ezzel készülnek védeni Európában a NATO-csapatokat.
  http://news.yahoo.com/nato-missile-defense-flight-tested-kauai-222532794.html
 • New US Ballistic Missile Defense System Tested Successfully (Aegis Ashore)
  The Missile Defense Agency (MDA) and the Ballistic Missile Defense System (BMDS) Operational Test Agency, in conjunction with U.S. Pacific Command, U.S. European Command, and Joint Functional Component Command for Integrated Missile Defense, successfully conducted the first intercept flight test of a land-based Aegis Ballistic Missile Defense (BMD) weapon system and Standard Missile (SM)-3 Block IB Threat Upgrade guided missile, launched from the Aegis Ashore Missile Defense Test Complex at the Pacific Missile Range Facility (PMRF), Kauai, Hawaii.
  https://www.youtube.com/watch?v=StZpW4YH7qw
 • arbalest
  Japán két AEGIS Ashore rendszert rendelt.

  http://www.navyrecognition.com/inde...ase-aegis-ashore-missile-defense-systems.html
  WASHINGTON, January 29, 2019 - The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to Japan of two (2) AEGIS Weapon Systems (AWS), two (2) Multi-Mission Signal Processors (MMSP) and two (2) Command and Control Processor (C2P) Refreshes and related equipment for an estimated cost of $2.150 billion. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

  The Government of Japan has requested to buy two (2) AEGIS Weapon Systems (AWS), two (2) Multi-Mission Signal Processors (MMSP) and two (2) Command and Control Processor (C2P) Refreshes. Also included is radio navigation equipment, naval ordnance, two (2) Identification Friend or Foe (IFF) Systems, Global Command and Control System-Maritime (GCCS-M) hardware, and two (2) Inertial Navigation Systems (INS), U.S. Government and contractor representatives' technical, engineering and logistics support services, installation support material, training, construction services for six (6) vertical launch system launcher module enclosures, communications equipment and associated spares, classified and unclassified publications and software, and other related elements of logistical and program support. The total estimated program cost is $2.150 billion.

Ugrás a fórum topichoz