|

Képek a megsérült KC-390 prototípusról

Ahogy arról a legutóbbi Hírhalomban beszámoltunk, az EMBRAER új fejlesztésű teherszállító repülőgépe, a KC-390 első prototípusa kisebb balesetet szenvedett május 5-én.

A PT-ZNF lajstromú, 39000001 gyári számú gép lefutott a Gavião Peixoto repülőtér futópályájáról. A brazil gyártó tájékoztatása szerint a személyzet sértetlenül hagyta el a gépet. Akkor még csak egy letakart gépet bemutató videó került fel a netre, azonban tegnap napvilágot látott néhány kép a sérült gépről. Ezek alapján a gép komolyan megsérült, a futók kiszakadtak a helyükről, a gép (legalább) egyik törzskerete eltörött, leért a szárnyvég, valamint a hason csúszás a törzs további részein is okozhatott sérüléseket. Ezek, amit a képek alapján biztosan látni lehet, többet a gyártó vizsgálatát és közleményét követően tudunk majd.

Forrás: facebook ,

Forrás: facebook ,

Forrás: facebook ,

Forrás: facebook ,

A KC-390-es berepülése eddig két prototípussal folyt, de az biztos, hogy az egyes példány huzamosabb ideig kiesik a programból. Ennek ellenére a gyártó továbbra is állítja, hogy az első sorozatgyártású gépet még idén átadja a Brazil Légierő számára.