|

Megérkeztek az F-35B gépek a Wasp-ra

F-35B gépek érkeznek a Kelet-kínai-tengeren hajózó USS Wasp fedélzetére. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class Alexandra Seeley,

No persze az F-35B koránt sem ismeretlen vendég a USS Wasp fedélzetén, hiszen korábban ezen helikopter-hordozó dokkhajó szolgált az alváltozat hajófedélzeti üzemének teszteléséhez. A dolog most annyiban más, hogy azóta a Wasp előre lett tolva Japánba, így a március 5-én fedélzetére megérkező, már régebb óta Japán területen (Okinava) tartózkodó tengerészgyalogos Villámok első alkalommal landoltak nem gyakorló feladaton lévő hordozóra.

A gépek a VMFA-121 századhoz tartoznak és addig a Wasp fedélzetén is maradnak, míg az a régióban befejezi aktuális úrjáratát.

F-35B Deck Landing Qualification Montage

Here's a quick video montage of F-35Bs performing deck landing qualifications on USS WASP LHD 1.

Közzétette: U.S. 7th Fleet – 2018. március 6.

F-35B Lands on USS Wasp

In case you missed it: A significant leap in warfighting capability for the #USNavy-U.S. Marine Corps team.On Monday, a detachment of F-35B's arrived aboard the amphibious assault ship USS WASP LHD 1, marking the first time the aircraft has deployed aboard a Navy ship and with a Marine expeditionary unit in the Indo-Pacific.

Közzétette: U.S. Navy – 2018. március 6.