|

Lakott területre zuhant egy Apache helikopter Japánban – FRISSÍTVE

Lakott területre, egy iskola és óvoda közelében zuhant le február 5-én egy amerikai gyártmányú, Apache típusú katonai helikopter Japán délnyugati részén, egy épület kigyulladt – közölte a védelmi minisztérium.

A japán önvédelmi erők Boeing AH-64D Apache Longbow típusú helikoptere Szaga prefektúrában, Kanzaki településen szenvedett balesetet gyakorlatozás közben – mondta Onodera Icunori nemzetvédelmi miniszter. A helikopter egy általános iskola és óvoda közelében csapódott a földbe. Fedélzetén két pilóta tartózkodott, sorsuk egyelőre ismeretlen. A Kyodo hírügynökség úgy tudja, hogy a balesetben egy ember meghalt. Az NHK japán közszolgálati televízió által sugárzott felvételeken látható volt, amint a tűzoltók vízzel árasztanak el egy épületet, amelynek tetőszerkezetét és ablakait lángok mardosták.

Forrás: honvedelem.hu / MTI

Frissítés: A hírek szerint mindkét pilóta életét vesztette a balesetben. Az épületben tartózkodó iskoláslány lábsérülést szenvedett. Szemtanúk szerint a helikopter főrotorja repülés közben darabjaira esett. A 74502 oldalszámú helikopter karbantartást követő berepülésen vett részt.

Frissítés #2: A legfrissebb hírek szerint a karbantartás során a főrotoragyat (is) cserélték a balesetet szenvedett Apache-on. A lapátok darabjait pedig több száz méterre a roncstól találták meg, ami igazolja a szemtanúk állítását, hogy a levegőben hullott szét a forgószárny.