|

Betört orrú A-10-esek

Cápafejes festésű A-10C csúnya horpadásokkal az orrán

A 23d Fighter Group ezen A-10C gépe ennek a 2017. áprilisának végén készült fotónak a tanúsága alapján kissé viseletes, van egy csúnya seb az orrán.Az alcím akár lehetne az is, hogy attól mert Te vagy a kemény legény, még betörhetik az orrod. Nos az A-10 elég kemény legény, de akad, aminek úgymond be van törve az orra. No persze nem verekedésből, azaz ellenséges csöves fegyverzettől származó sérülések ezek, hanem jellemzően légi tankolás során begyűjtött olyan horpadások és lehorzsolt felületek, amik a merevcsöves rendszer (boom) számlájára írhatóak.

A-10C légi utántöltés közben a tankerből fotózva

Kinagyítva a képet ezen 2012-ben lencsevégre kapott A-10C horpadásos, összekaristolt orra is arról tanúskodik, hogy az égi benzinkútakkal megejtett korábbi találkozásainak nem mindegyike volt eseménymentes. U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Matthew B. Fredericks,

Némi utánajárás alapján úgy tűnik, hogy ezeket a horpadásokkal általában nem foglalkoznak, csak akkor kerül sor soron kívüli javításra, ha nagyon komolyan sérült, netán át is szakadt a lemez. Ellenkező esetben csak a soron következő nagyobb javítás alkalmával kerítenek rá sort.

Kígyófejes festésű A-10 apróbb horpadásokkal. U.S. Air Force Photo by: Staff Sgt. Jeremy M. Wilson,