|

Még több helikopterre vágyik Dél-Korea

Tavaly decemberben írtunk róla, hogy Dél-Korea megkapta második négy AW159 Lynx Wildcat helikopterét, amivel a Leonardo teljesítette Szöul nyolcdarabos megrendelését. A Koreai Köztársaság Haditengerészete azonban még több új, modern haditengerészeti helikoptert szeretne, mivel a jelenlegi mennyiséget kevésnek találják ahhoz, hogy megfelelően ellensúlyozni tudják a folyamatosan növekvő észak-koreai tengeralattjáró-aktivitást.

A katonai beszerzésekért felelős állami ügynökség keddi bejelentésére hivatkozva, helyi napilapok arról írtak, hogy Dél-Korea 2022-re további 12 helikoptert kíván rendszerbe állítani a haditengerészet számára. A teljes projektre a jelenlegi tervek szerint 768 millió dollárt szán a dél-koreai kormány. Szóvivőjük szerint tendert fognak kiírni, amelynek győztesével 2018 végéig alá akarják írni a szerződést, a helikoptereket pedig 2020 és 2022 között kívánják átvenni. Így 20 modern és új gyártású forgószárnyassal rendelkeznek majd, amik beérkezése után elkezdődhet a Westland Lynx Mk.99 és Super Lynx Mk.99A leváltása (ezekből 23 példányt tartanak rendszerben jelenleg).

Dél-koreai AW-159 Lynx Wildcat-ek |Forrás: alert5.com ,

A beszerzési eljárás során három típus mérettetik majd meg egymással: a már jól ismert Leonardo AW159 Lynx Wildcat, a Sikorsky MH-60R és az NHIndustries NH90. Kérdés, hogy Dél-Korea mennyire szeretne homogén, kizárólag AW159-esekből álló flottát, vagy inkább egy nagyobb kapacitású típussal egészítené ki a Lynx Wildcat állományt. Az MH-60R és az NH90 (amelynek minden bizonnyal NFH változatát kínálja majd a gyártó) ugyanis méret és terhelhetőség tekintetében is az AW159 fölött állnak. Egy biztos: Szöul igyekszik majd a tervezett határidőn belül dönteni, így minden bizonnyal alapos próbáknak vetik alá a három típust.

Fórum hozzászólások

 • A torpedo nem US torpedo es mas szinkodot hasznalnak a Britek de azt kondolom hogy egy tobbszor felhasznalhato gyakorlo torp aminek az iranyito rendszere azonos az elessel de a harciresz heleyett egy tavolsagmero es egyebb comm rendszer van. Azert high visibility a torp eleje vege mert egyreszt igy a fedelzeten jobban elkerulheted az utkozest ( mindig keves a hely ) masreszt amikor keresik a kiloves utan akkor kom=nyebb eszrevenni.

   

   
 • Kis "vicc"

  PSY a ROKA-ról. (1:10 től)

  http://www.youtube.com/watch?v=Ym2SY_3GBIw

  (Segítség snsd=girls' generation vagyis ők:

  http://www.youtube.com/watch?v=cnLAml7Ji9A )

   
 • gigabiga:
  Jól emlékszel, volt hír - többek közt htka-n is - hogy a dél-koreaiak vennének Seahawk-okat.
  Ugyanúgy 8 darabot, mint most a Wildcatből, most az a nem tiszta nekem, hogy a kettő nem azonos beszerzés és ha az, akkor mit vettek végül "fokhagymáék"? Mert túl sok értelme nincs két, hasonló feladatú gép rendszeresítésének 8-8 darabban.

  kuruc: A RANnál nem merült fel a Wildcat? Vagy az NH vs. Romeo mellett esélye se lett volna?
 • A Royal Navy legújabb Vadmacskája

  http://www.royalnavy.mod.uk/News-and-Events/Latest-News/2013/January/28/130128-First-Navy-Wildcat-takes-flight
 • Esett kicsit, de az élet nem állt meg! :D
  RNAS Yeovilton (HMS Heron)

  [​IMG]</a><script async src="//embedr.flickr.com/assets/client-code.js" charset="utf-8"></script>
  [​IMG]</a><script async src="//embedr.flickr.com/assets/client-code.js" charset="utf-8"></script>
  [​IMG]</a><script async src="//embedr.flickr.com/assets/client-code.js" charset="utf-8"></script>
  Aztán a nap is kisütött! :D
  [​IMG]</a><script async src="//embedr.flickr.com/assets/client-code.js" charset="utf-8"></script>
 • A mai napon repült utoljára a Lynx a Royal Navy színeiben! Néhány kép ha nem bánjátok!

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Hölgy neve Flight Commander Lieutenant Laura Cambrook

  [​IMG]
 • Srácok! A hírhalomban szereplő képen egy mezei Lynx szerepel nem egy Wildcat. A Lynx-eket most vonta ki a szolgálatból a Navy. Maradnak a Wildcat-ek. A farok rotorról jól meg lehet őket különböztetni.

Ugrás a fórum topichoz